subota, 19. ožujka 2016.

Mrcina


/slika/2380565/



Sastojci

  • 14 bjelnjaka
  • 240 g šećera
  • žlice brašna
  • 200 g lješnjaka
  • 1/2 praška za pecivo
  • l mlijeka
  • pudinga od vanilije ili 10 žlica gustina
  • 14 žumanjaka
  • 30 dag šećera
  • maslac
  • kg banana
  • 1/2 slatkog vrhnja
  • Priprema

    1. Od 14 bjelanjaka i 240 g šećera izmutimo snijeg. Kad se šećer rastopi dodamo 2 žlice brašna, 200 g lješnjaka i 1/2 praška za pecivo. Gotovu smjesu izlijemo u veliki plitki kalup za pečenje, pečemo na temperaturi od 180°, oko 20 minuta.
    2. 1.
      8 dcl mlijeka stavimo u posudu i na vatru da se zagrije. U međuvremenu izradimo 14 žumanjaka sa 30 dkg šećera. A u 2 dcl mlijeka umutimo 4 pudinga od vanilije ili 10 žlica gustina (ovisno o tom s čim želite praviti kremu). Kad mlijeko počne skoro vriti stišate vatru i polako dodajete u njega jaja koja smo izradili sa šećerom, mješajući smjesu dodajemo puding ili gustin koji smo izradili s 2 dcl mlijeka. Kuhamo to 10-ak minuta, neprestano mješajući. kad se krema zgusne i budu svi sastojci skuhani i sjedinjeni skinemoje s vatre.

    3. 2.
      Moj savjet je da kremu izlijete u staklenu posudu koju ste prije izljevanja kreme poplahnuli vodom, te na nju stavite plastičnu foliju ili vrećicu za dubinski. Tako je ne morate skroz miješati, ne svara Vam se korica gore i uštedite si vremena. Ohlađenu kremu dobro izradite, u drugoj posudi dobro izradite maslac, te u njega žlicu po žlicu dodavajte kremu neprestano miksajući. Ukoliko Vam se smjesa čini previše gusta dodajte u nju 2.5 dcl ne izrađenog slatkog vrhnja, ako nemate takav problem u drugoj posudi jednostavno izradite 2.5 dcl slatkog vrhnja te umiješajte sa kremom i dobro sjedinite.
    4. 3.
      Filujete ovako kako Vam je prikazano na slici...
    5. 4.
      Isfilujete toliku površinu da Vam stane 6 banana koje na ovaj način poslažete.  (ove su na nekim mjestima bile crne pa to samo nožićem ogulite ili kako želite).
    6. 5.
      Prvi red banana prekrili smo filom...
    7. 6.
      Na fil stavimo po četiri banane ovako kako Vam je prikazano na slici, te i njih premažemo kremom.

    8. 7.
      Na kraju završimo s dvije banane na vrhu, koje također omažemo kremom.
    9. 8.
      Biskvit sa svake strane dignemo i zaljepimo na tortu, da nam torta na kraju izgleda ovako...

    10. 9.
      Možemo je premazati slatkim vrhnjem, pa ukrasiti čokoladom, ili samo glazurom od čokolade, ili kako god Vi želite.
    11. 10.
      Ovako izgleda presijek....
    12. 11.
      Iiii ovako...

    13. izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar