Vaša novotitulirana poklanja vam ovaj cheesecake…E sad, jest da je recept
jednostavan, moderan, brz, ništa ekstravagantno i pretenciozno, ali
poklanjam vam ga jer su mi ovakvi kolači iznad svih. On je odraz svega onoga
što osobno najviše volim. 2-3 vrhunska sastojka koja garantiraju užitak. Znate
da sam slaba na kolače sa sirom; ovaj je cheesecake apsolutno božanstven ako
mene pitate: Less is more. Od srca zahvaljujem svima na prekrasnim riječima
koje ste mi uputili u posljednjih nekoliko dana!
Sastojci
Podloga
100 g čajnih keksa
70 g maslaca
2 žlice (smeđeg) šećera
100 g čajnih keksa
70 g maslaca
2 žlice (smeđeg) šećera
Krema
500 g svježeg sira (ili krem sira)
250 ml vrhnja za šlag
50 g bijele čokolade
30 g šećera
1 vanilin šećer
1 žličica arome vanilije
1 vrećica (10 g) želatine u prahu
Preljev od višanja
200 ml soka iz kompota od višanja
100 g ocijeđenih višanja iz kompota
2 ravne žlice praha pudinga od vanilije
3 žlice šećera
500 g svježeg sira (ili krem sira)
250 ml vrhnja za šlag
50 g bijele čokolade
30 g šećera
1 vanilin šećer
1 žličica arome vanilije
1 vrećica (10 g) želatine u prahu
Preljev od višanja
200 ml soka iz kompota od višanja
100 g ocijeđenih višanja iz kompota
2 ravne žlice praha pudinga od vanilije
3 žlice šećera
Priprema
1. Navedene mjere su za kalup promjera 20 cm. Obruč okruglog kalupa omotajte
plastičnom folijom.
2. Za podlogu sameljite kekse i pomiješajte ih sa šećerom i otopljenim maslacem pa
utisnite u dno kalupa. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
3. Izmiksajte svježi sir sa šećerom, vanilin šećerom i aromom vanilije. Posebno izmiksajte
slatko vrhnje u šlag pa umiksajte u sir.
4. Na pari (ili u mikrovalnoj) otopite bijelu čokoladu i dodajte ju kremi. Želatinu
pripremite s hladnom vodom prema uputama na vrećici pa umiješajte u kremu. Kremu
rasporedite po ohlađenoj podlozi. Stavite u hladnjak dok pripremate preljev.
5. Sok pomiješajte sa višnjama i šećerom pa kratko prokuhajte. Umiješajte prosijani prah
vanilin pudinga (ako ga ne prosijete, stvorit će se grudice) pa sve zajedno kuhajte
miješajući dok ne provrije. Uklonite s vatre i pustite 15-ak min. da se malo prohladi
(povremeno promiješajte).
6. Kad se preljev malo ohladio, rasporedite ga preko kreme. Ostavite cheesecake u
hladnjaku preko noći pa sutradan pažljivo uklonite obruč i foliju te poslužite.
7. Ako koristite biljno vrhnje za šlag, možete izostaviti želatinu, jer se ono da dosta čvrsto
umutiti pa će krema biti dovoljno čvrsta.
1. Navedene mjere su za kalup promjera 20 cm. Obruč okruglog kalupa omotajte
plastičnom folijom.
2. Za podlogu sameljite kekse i pomiješajte ih sa šećerom i otopljenim maslacem pa
utisnite u dno kalupa. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
3. Izmiksajte svježi sir sa šećerom, vanilin šećerom i aromom vanilije. Posebno izmiksajte
slatko vrhnje u šlag pa umiksajte u sir.
4. Na pari (ili u mikrovalnoj) otopite bijelu čokoladu i dodajte ju kremi. Želatinu
pripremite s hladnom vodom prema uputama na vrećici pa umiješajte u kremu. Kremu
rasporedite po ohlađenoj podlozi. Stavite u hladnjak dok pripremate preljev.
5. Sok pomiješajte sa višnjama i šećerom pa kratko prokuhajte. Umiješajte prosijani prah
vanilin pudinga (ako ga ne prosijete, stvorit će se grudice) pa sve zajedno kuhajte
miješajući dok ne provrije. Uklonite s vatre i pustite 15-ak min. da se malo prohladi
(povremeno promiješajte).
6. Kad se preljev malo ohladio, rasporedite ga preko kreme. Ostavite cheesecake u
hladnjaku preko noći pa sutradan pažljivo uklonite obruč i foliju te poslužite.
7. Ako koristite biljno vrhnje za šlag, možete izostaviti želatinu, jer se ono da dosta čvrsto
umutiti pa će krema biti dovoljno čvrsta.
Nema komentara:
Objavi komentar