2
Sastojci
lisnato tjesto ili pettit keksi +rum
1 l mlijeka
6 kom jaja (odvojiti )
10 žlica šećera
2 pudinga od vanilije
3 žlice glatkog brašna
200 ml slatkog vrhnja
čokoladna glazura (čokolada za kuhanje+margarin+mlijeko)
Priprema
Specite lisnato tijesto ili posložite pettit kekse i poškropite rumom.
Stavite mlijeko kuhati dodajte 8 žlica šećera. Oduzmite malo toplog mljeka, stavite u posudu ,dodajte puding od vanilije i tri žlice glatkog brašna.U posudi gdje se nalazi mljeko i šećer dodajte žumanjke,promješajte pjenjačom i dodajte što ste prethodno oduzeli kako bi sjedinili(mljeko s pudingom i brašnom).Mješajte stalno da vam se ne naprave grudice.Krema postaje gušća.
Kada zakipi mješajte još pet minuta te sklonite s vatre. Izmiksajte bjelanjke s 2 žlice šećera u čvrsti snijeg.
Čvrsti snijeg postepeno dodavati s kuhačom u vruću kremu.
Vruću kremu odmah preliti i poravnati po petit keksima
Izmiksajte šlag te stavite na ohlađenu kremu i poravnajte.
Skuhajte čokoladnu glazuru ( čokolada za kuhanje,margarin i malo mlijeka)
Čokoladnu glazuru prelijte po šlagu.
Stavite na hlađenje .
Posluživanje
Šta reći nego DOBAR TEK !
izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar