subota, 26. ožujka 2016.

KREMŠNITE



2

Sastojci

lisnato tjesto ili pettit keksi +rum
1 l mlijeka
6 kom jaja (odvojiti )
10 žlica šećera
2 pudinga od vanilije
3 žlice glatkog brašna
200 ml slatkog vrhnja
čokoladna glazura (čokolada za kuhanje+margarin+mlijeko)

Priprema

Specite lisnato tijesto ili posložite pettit kekse i poškropite rumom.

Stavite mlijeko kuhati dodajte 8 žlica šećera. Oduzmite malo toplog mljeka, stavite u posudu ,dodajte puding od vanilije i tri žlice glatkog brašna.U posudi gdje se nalazi mljeko i šećer dodajte žumanjke,promješajte pjenjačom i dodajte što ste prethodno oduzeli kako bi sjedinili(mljeko s pudingom i brašnom).Mješajte stalno da vam se ne naprave grudice.Krema postaje gušća.

Kada zakipi mješajte još pet minuta te sklonite s vatre. Izmiksajte bjelanjke s 2 žlice šećera u čvrsti snijeg.

Čvrsti snijeg postepeno dodavati s kuhačom u vruću kremu.

Vruću kremu odmah preliti i poravnati po petit keksima

Izmiksajte šlag te stavite na ohlađenu kremu i poravnajte.

Skuhajte čokoladnu glazuru ( čokolada za kuhanje,margarin i malo mlijeka)

Čokoladnu glazuru prelijte po šlagu.

Stavite na hlađenje .

Posluživanje

Šta reći nego DOBAR TEK !

izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar