.
Torte su kraljice kolaca, posebna poslastica koja se uvijek mora naci na praznicnoj trpezi. Bez obzira na to da li su izradjene od voca, cokolade ili egzoticnih sastojaka, omiljena su poslastica svih slatkoljubaca… Cappuccino torta je idealna i za nastupajuce Uskrsnje praznike
Sastojci
- kora
- 6 jaja
- 150 gr secera
- 110 gr brasna
- 75 gr gustina
- 1 ipo kasicica praska za pecivo ( jedna kesica )
- nadjev
- 6-8 kasika cappuccino praska-instant( ja sam stavila 6 kesica cappuccina )
- 1 l slatkog vrhnja
- 2 kesice kremfiksa
- 2 kesice vanilin-secera
- 6 kasika likera od jaja
- 40 gr secera
- ukrasavanje
- 1 kesica cokoladnih ukrasa
Priprema
- 1.Razdjelite jaja.
- 2.Umutite bjelance u cvrst snijeg sa 4 kasike hladne vode.
- 3.Secer dodavajte u mlazu.
- 4.Umjesajte jedno po jedno zumance.
- 5.Izmjesajte brasno, gustin i prasak
- 6.pa prosijte po masi od jaja.
- 7.Na dno kalupa stavite pak-papir , sipajte biskvitnu masu
- 8.i pecite 20 min u predhodno zagrijanoj pecnici na 175 stepeni C
- 9.Cappuccino prasak istopite u 6 kasika vruce vode
- 10.i ostavite da se hadi.
- 11.Cvrsto umutite 5 dcl slatkog vrhnja ,
- 12.dodajte kesicu kremfiksa i vanilin-secera
- 13.pa sipajte liker
- 14.Cvrsto umutite 5 dcl slatkog vrhnja,
- 15.dodajte kesicu kremfiksa i vanilin-secera i cappuccino.
- 16.Biskvit presjecite tako da dobijete tri kore
- 17.Napunite vrecicu ili kao ja spric za tulumbe, slagom
- 18.i naizmjenicno sipajte u krug
- 19.slag s likerom i slag s cappuccinom.
- 20.Tako uradite na obadvije kore
- 21.i poklopite tortu trecom korom.
- 22.S preostalim slagom i cokoladnim ukrasima
- 23.uljepsajte tortu.
Posluživanje
Ovaj put sam u tortu stavila umjesto likera od jaja pina-colada liker. To ne umanjuje kvalitet. Stavite liker koji zelite.U vrhnju ce biti manje kalorija ako na 5 dcl dodate
Ja sam svaku koru malo poprskala sa rastvorom cappucina i vode, a za to vam je dovoljna jedna kesica cappuccina.
Mozete koristiti za pecenje kalup koji zelite a ja sam ovaj put koristila kalup promjera 26 cm.
Od pecenog biskvita ne morate sjeci tri kore—-sasvim je u redu da napravite i dvije. Ali vi odaberite, naravno.
KORISNO :
jedno bjelance, ali umutite ga u cvrst snijeg.- 1.
- izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar