četvrtak, 24. ožujka 2016.

Čoko krema sa višnjama



/

- višnje i lagana čokladna krema-osvježavajući desert za nadolazeće tople dane


Sastojci

Čokoladna krem
1 puding okus čokolade – Dolcela
3 ravne jušne žlice kristal šećera
3 dl mlijeka

Žele od višanja
30 dag višanja
2 jušne žlice-ravne kristal šećera
1 paketić vanilin šećera
1 jušna žlica-ravna gustina
2,5 dl soka od višanja

Dorada
2 dl vrhnja za šlag

Priprema

1.
Skuhati puding sa 3 žlice šećera u 3 dl mlijeka. Pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti da se hladi.
2.
U sok od višanja staviti 2 žlice šećera, vanilin šećer i žlicu gustina, dobro promiješati sa pjenjačom da se ne naprave grudice. Dodati višnje i staviti na laganu vatru da zakuha. Kuhati 2 minute uz stalno miješanje.
3.
U posudice za desert, staviti 1 čajnu žlicu kuhanih višanja (bez soka). Pustiti da se hlade.
4.
Izmiksati vrhnje za šlag. Ostaviti 2 jušne žlice za ukrašavanje deserta.
5.
Kad nam se krema od čokolade ohladila ručno dodavati žlicu po žlicu tučenog vrhnja, lagano miješati da se krema poveže.
6.
Sad stavljati čokoladnu kremu sa vrećicom za ukrašavanje u posudice tj preko prvog sloja višnjica. Preko čokoladne kreme žlicom stavljati višnje u sve posudice. Nakon toga žlicom uljevati žele od vižnje, poravnati i putiti u hladnjak da se dobro ohladi.
7.

Nakon hlađenja ukrasiti sa ružicom od tučenog slatkog vrhnja i uživati . Od ove količine dobila sam desert za 6 osoba.

Posluživanje
Ja sam koristila višnje iz zamrzivača i one su pustile svoj sok cca 2,5 dl.
Mogu se koristiti i višnje iz staklenke. Ako volite da su vam višnje slađe slobodno dodajte još jednu žlicu šećera. Meni je ovaj spoj odličan, krema nešto slađa sa kiselkastom notom višnje, odlično za osvježenje. Umjesto pudinga od čokolade, možete koristiti puding od vanilije, isto je fino.


izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar