Idealno za zimske dane
Sastojci
- 8kom Jabuka
- 300gr Šećer
- 1l Vode
- 150gr mljevenih oraha ili lješnjaka
- 1/2 Limuna
- 1 Šlag hit Dolcela
- 1 Vanilin šećer Dolcela
Priprema
- 1.Oprati i oguliti jabuke a korice sačuvati za poslije.
- 2.Pomijesati vodu , 200gr šećera i vanilin šećer u serpu ,te staviti da prokuha.Očišćene jabuke spuštati u kljucajuci sirup te pustiti da kuhaju 15-ak minuta( zavisno koliko su jabuke čvrste)Izvaditi jabuke a u sirup ,u kojem su kuhale, dodati ostatak šećera , pola procijeđenostavili nakon guljenja).pustiti 5minuta neka kuha.
- 3.Nadjev:Mljevenim orasima dodati jednu soljicu sirupa u kojem su kuhale jabuke, i pomiješati.Mozete dodati i dio umucenog šlaga (par kasika)
- 4.Ohladzene jabuke napuniti nadjevom ,servirati u zdjelice i i preliti toplim sirupom (kojeg smo procijedili od korica)
- 5.Dekorisati šlag kremom!!!
- izvor:http://www.coolinarika.com/
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar