četvrtak, 24. ožujka 2016.

Tufahije


Tufahije/slika/2431723/
Idealno za zimske dane

Sastojci

  
  • 8kom Jabuka
  • 300gr Šećer
  • 1l Vode
  • 150gr mljevenih oraha ili lješnjaka
  • 1/2 Limuna
  • Šlag hit Dolcela
  • Vanilin šećer Dolcela
  • Priprema

    1. 1.
      Oprati i oguliti jabuke a korice sačuvati za poslije.
    2. 2.
      Pomijesati vodu , 200gr šećera i vanilin šećer u serpu ,te staviti da prokuha.
      Očišćene jabuke spuštati u kljucajuci sirup te pustiti da kuhaju 15-ak minuta( zavisno koliko su jabuke čvrste)
       Izvaditi jabuke a u sirup ,u kojem su kuhale, dodati ostatak šećera , pola procijeđenostavili nakon guljenja).pustiti 5minuta neka kuha.
    3. 3.
      Nadjev:
      Mljevenim orasima dodati jednu soljicu sirupa u kojem su kuhale jabuke, i pomiješati.Mozete dodati i dio umucenog šlaga (par kasika)
    4. 4.
      Ohladzene jabuke napuniti nadjevom ,servirati u zdjelice i i preliti toplim sirupom (kojeg smo procijedili od korica)
    5. 5.
      Dekorisati šlag kremom!!!
    6. izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar