3
Fine, sočne, baš čokoladne, a još i posne!
Sastojci
Biskvit
3 šolje Glatkog brašna Podravka (šolja od 2dcl)
2 šolje sojinog mleka
2 šolje šećera
3 kašike kakaa u prahu Dolcela
1 Prašak za pecivo Docela
1 kašikica sode bikarbone
Sirup
18 kašika sojinog mleka
10 kašika šećera
200g čokolade za kuvanje
200g margarina za kolace
Priprema
Ugrejati rernu na dvesto stepeni. U dublju tepsiju staviti papir za pečenje.
Za biskvit pomešati sve suve sastojke pa dodati mleko koje nije potrebno predhodno zagrejati. Sve dobro sjediniti kašikom, izliti u tepsiju, poravnati i peći 30 minuta.
Pečeni biskvit izvaditi iz rerne, ohladiti. Ohladjen biskvit odvojiti od pek papira pa biskvit vratiti u tepsiju i iseći na kocke.
Pripremiti sirup tako sto se svi sastojci stave u šerpu i na srednjoj vatri zagreva, dok se sve ne otopi. Ohladjen i isečen biskvit preliti vrućim sirupom. Kolač ostaviti da se ohladi, najbolje u frizideru.
izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar