DJECA GA OBOZAVAJU..KAO KUPOVNI JE .. NECETE SE POKAJATI..:)
Sastojci
KORA
6 JAJA
6 KASIKA SECERA
6 KASIKA TOPLE VODE
6 KASIKA BRASNA
3 KASIKE KAKAA
1 PRASAK ZA PECIVO
ZA KREMU
500ml SLAGA (HALTA)
1dcl MLIJEKA
1 KESICA ZELATINA
COKOLADA
5-6 KASIKA MLIJEKA
5 KASIKA SECERA
200gr COKOLADE
150gr MARGARINA
Priprema
.
PRIPREMA:
Dobro umutiti zumanjca sa secerom pa dodavati polako vodu,brasno,prasak za pecivo i kakao.
Na kraju lagano umjesati snijeg od 6 bjelanjaka..
Peci na umjerenoj temperaturi..(Ono u cemu ce te peci to je vas izbor..Ja sam pekla u duzoj tepsiji od eletricnog radi lakseg oblikovanja i rezanja)
KREMA:
Umutiti palvaku (haltu) a na blagoj vatri otopiti zelatin.
(Ili ako hocete kao na uputama sto pise na kesici zelatina,nije vazno samo morate bolje umutiti u slag kada ga istresete da ne bi bilo grudvica..)
COKOLADA:
Otpiti na blagoj vatri margarin,secer,cokoladu u 5-6 kasika mlijeka.
Paziti da ne provri a masa mora da bude jednolicna bez grudvica..
Ispeceni biskvit presjeci na pola(kore moraju biti hladne da se ne bi slag otopio kada namazemo)
Svaku polovinu kore premazati slagom
(pricekati da se cokolada prohladi pa premazati JEDNU POLOVINU PREKO SLAGA)
Poklopiti ju sa drugom korom tako da opet bude slag na cokoladi..
STAVITI U FRIZDER DA SE HLADI..
Na kraju na gornji biskvit staviti tanki sloj slaga i narendati cokoladu ili je preliti..
KAKO TREBA IZGLEDATI
kora
slag
cokolada
slag
kora
DOBAR TEK VAM ZELIM
izvor:http://www.coolinarika.com/
500ml SLAGA (HALTA)
1dcl MLIJEKA
1 KESICA ZELATINA
COKOLADA
5-6 KASIKA MLIJEKA
5 KASIKA SECERA
200gr COKOLADE
150gr MARGARINA
Priprema
.
PRIPREMA:
Dobro umutiti zumanjca sa secerom pa dodavati polako vodu,brasno,prasak za pecivo i kakao.
Na kraju lagano umjesati snijeg od 6 bjelanjaka..
Peci na umjerenoj temperaturi..(Ono u cemu ce te peci to je vas izbor..Ja sam pekla u duzoj tepsiji od eletricnog radi lakseg oblikovanja i rezanja)
KREMA:
Umutiti palvaku (haltu) a na blagoj vatri otopiti zelatin.
(Ili ako hocete kao na uputama sto pise na kesici zelatina,nije vazno samo morate bolje umutiti u slag kada ga istresete da ne bi bilo grudvica..)
COKOLADA:
Otpiti na blagoj vatri margarin,secer,cokoladu u 5-6 kasika mlijeka.
Paziti da ne provri a masa mora da bude jednolicna bez grudvica..
Ispeceni biskvit presjeci na pola(kore moraju biti hladne da se ne bi slag otopio kada namazemo)
Svaku polovinu kore premazati slagom
(pricekati da se cokolada prohladi pa premazati JEDNU POLOVINU PREKO SLAGA)
Poklopiti ju sa drugom korom tako da opet bude slag na cokoladi..
STAVITI U FRIZDER DA SE HLADI..
Na kraju na gornji biskvit staviti tanki sloj slaga i narendati cokoladu ili je preliti..
KAKO TREBA IZGLEDATI
kora
slag
cokolada
slag
kora
DOBAR TEK VAM ZELIM
izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar