Klasicno i uvek dobrodoslo.
Sastojci
- Testo
- 500g brasna
- 250ml mleka
- 1 jaje
- 1 zumance
- 30g kvasca
- 50g secera
- 50g otopljenog maslaca
- Fil
- 500g maka
- 200g secera
- solja ipo mleka
- Premaz
- 1 jaje
Priprema
- 1.U mlakom mleku razmutiti kvasac i secer. Onda dodati ostale sastojke za testo i umestiti. Ostaviti da odstoji 20 ak minuta. Onda podeliti na 3 dela. Za fil pomesati mak i secer. Mleko zagrejati skoro do vrenja. Dodavati u mak i secer iz par puta. Ne sve od jednom i lepo mesati. Testo razvuci pa premazati filom i uviti u rolat. Zagrejati rernu na 200stepeni. Pleh obloziti pek papirom ili premazati uljem pa staviti strudle. Premazati iz umucenim jajetom i staviti da se peku dok lepo ne porumene.
- izvor:http://www.coolinarika.com/
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar