srijeda, 23. ožujka 2016.

Strudla sa makom


Strudla sa makom/slika/2429745/

Klasicno i uvek dobrodoslo.


Sastojci

  
  • Testo
  • 500g brasna
  • 250ml mleka
  • jaje
  • zumance
  • 30g kvasca
  • 50g secera
  • 50g otopljenog maslaca

  • Fil
  • 500g maka
  • 200g secera
  • solja ipo mleka

  • Premaz
  • jaje
  • Priprema

    1. 1.
      U mlakom mleku razmutiti kvasac i secer. Onda dodati ostale sastojke za testo i umestiti. Ostaviti da odstoji 20 ak minuta. Onda podeliti na 3 dela. Za fil pomesati mak i secer. Mleko zagrejati skoro do vrenja. Dodavati u mak i secer iz par puta. Ne sve od jednom i lepo mesati. Testo razvuci pa premazati filom i uviti u rolat. Zagrejati rernu na 200stepeni. Pleh obloziti pek papirom ili premazati uljem pa staviti strudle. Premazati iz umucenim jajetom i staviti da se peku dok lepo ne porumene. 
    2. izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar