Sastojci
– 1 kockica svežeg kvasca
– 5 kašika šećera
– 250 ml mleka
– 1 kašičica soli
– 3 jajeta
– 200 ml ulja
– 1 vanilin šećer
– 800 g brašna
– 40 g margarina
– po potrebi džem od šljiva (ili neki drugi)
– 1 kockica svežeg kvasca
– 5 kašika šećera
– 250 ml mleka
– 1 kašičica soli
– 3 jajeta
– 200 ml ulja
– 1 vanilin šećer
– 800 g brašna
– 40 g margarina
– po potrebi džem od šljiva (ili neki drugi)
Priprema
Sjediniti mlako mleko, izmrvljeni kvasac i 1 kašiku šećera, pa ostaviti da nadođe. Posebno sjediniti ulje, 2 jaja, so, 4 kašike šećera i vanilin šećer. Dodati nadošao kvasac i uz postepeno dodavanje brašna umesiti testo koje se ne lepi za prste. Pokriti ga krpom i ostaviti na toplom da odmori 45 minuta. Nakon toga premesiti testo i podeliti na 2 jufke.
Prvu jufku rastanjiti oklagijom u pravougaonik, pa iseći na kvadrate veličine 8×8 cm. Na svaki kvadrat staviti po malo džema od šljiva.
Uviti kvadrate u rolne i ređati u pleh obložen pek-papirom. Isto uraditi i sa drugom jufkom. Ostaviti da odmaraju dok se rerna greje na 220 stepeni. Pre pečenja premazati rolne umućenim jajetom i na svaku staviti po malo margarina.
Peći 20-25 minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Kad su gotove, poprskati ih vodom, pokriti krpom i ostaviti da se tako ohlade.
izvor:http://www.recepti-24.com/
Nema komentara:
Objavi komentar