četvrtak, 24. ožujka 2016.
Banana hleb sa malinama
/
Mek, pahuljast i aromatican "hleb
Sastojci
Mera je solja od 250 ml
1/2 solje putera
2 kasike kakaa
1 solja secera
2 jaja
2 vece banane
1 i 1/2 solja brasna
1 vanil secer
prstohvat soli
1 kasicica sode bikarbone
250 gr zaledjenih malina
Priprema
1
Puter umutite sa secerom, pa dodajte jaja, jedno po jedno. Izgnjecite banane viljuskom i dodajte ih smesi, pomesajte brasno, kakao, sodu bikarbonu i prstohvat soli, prosejte ih i ubacite u smesu. Maline lagano umesajte u smesu (zaledjene, ne treba ih odledjavati). Sipajte testo u kalup za hleb i pecite nekih 45 min na 180 stepeni, proverite cackalicom da li je testo peceno.
Posluživanje
Uz caj ili popodnevnu kaficu izuzetno prija.
izvor:http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar