SASTOJCI
2 dl bjelanaca ( oko 6 većih ili 7 manjih)
mrvica soli
120 g šećera
150 g Glatkog brašna Podravka
1/2 kom Prašak za pecivo Docela
1/2 dl mlijeka
3 kašike ulja ili istopljenog putera
1 kašičica Gussnela Dolcela (gustina)
1/2 kašičice ekstrakta vanilije
1 kašičica kakaa u prahu Dolcela
30 g tamne čokolade
PRIPREMA
Bjelanjke maaalo posoliti i umutiti u čvrst snijeg. Dodati šećer i vaniliju i mutiti da se šećer istopi. Dodati ulje ili maslac i miješati malo najmanjom brzinom. U mlijeku razmutiti gustin pa sipati u smj
2.esu i izmiješati isto najmanjom brzinom i na kraju umiješati brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Smjesu podijeliti na 3 jednaka dijela
U jedan dio dodati kakao i izmiješati, u drugi dodati istopljenu čokoladu i izmiješati, treći ostaje bijel
U kalup, moj je 30 cm pa je kolač malo niži, može i manji, obložiti papirom za pečenje, sipati po dvije kašike smjese, naizmjenično dok se sve ne utroši
Ja sam pekla na 180 C 30 min, e sad, pošto je moj kalup veći i kolač tanji to je bilo dovoljno, ako je manji kalup treba produžiti pečenje najmanje do 35 min.ohlađen kolač ukrasiti po želji ostaviti da se dobro ohladi
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar