srijeda, 23. ožujka 2016.

Mascarpone kolač



Mascarpone kolač/slika/421039/



Sastojci

  • Biskvit
  • jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica prosijanog brašna
  • 2 žlice prosijanog kaka
  • na vrh noža praška za pecivo
  • 2 dcl čokoladnog mlijeka za vlaženje biskvita

  • Fil
  • 500 g mascarpone sira
  • 200 g nekog krem sira (philadelfija ili slično)

  • Čokoladna glazura
  • 1,5 dcl slatkog vrhnja (hopla ,holle ili sl.)
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • Priprema

    1. 1.
      Jaja umutiti sa šećerom toliko da smjesa bude “bijelo pjenasta” !
      2. Dodati žlicu po žlicu prosijanog brašna i lagano ručno izmješati.
      3.Zatim dodati prosijani kakao također dalje ručno miješati.
      4. Na kraju umješati prašak za pecivo.
      5. Izliti u papirom obložen lim (onaj veliki od štednjak) !
      6. Peći cca 10 min na 180 C.
      7.Ohlađeni biskvit prerezati popola tako da dobijemo 2 manja biskivta. 8.Staviti na vatri vrhnje da se stopi sa čokoladom. Kada se stope čokolada i vrhnje maknuti sa štednjaka i ohladiti.
      9.Mascarpone izmiksati i u njega dodati krem sir!
    2. 2.
      Prvu koru dobro navlažiti čokoladnim mlijekom… premazati sa 250 g mascarponea- sira te preliti pažljivo sa polovicom glazure, staviti drugu koru navlažiti je sa čokoladnim mlijekom premazati mascarpone- sirom te preliti sa ostatkom glazure.
    3. 3.
      Kolač dobro rashladiti ja ga napravim dan ranije!

    Posluživanje

    Baršunasto lagane
    Predivne uz šalicu crne kave !
  • izvor:http://www.coolinarika.com/





Nema komentara:

Objavi komentar