Sastojci
- Biskvit
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 5 žlica prosijanog brašna
- 2 žlice prosijanog kaka
- na vrh noža praška za pecivo
- 2 dcl čokoladnog mlijeka za vlaženje biskvita
- Fil
- 500 g mascarpone sira
- 200 g nekog krem sira (philadelfija ili slično)
- Čokoladna glazura
- 1,5 dcl slatkog vrhnja (hopla ,holle ili sl.)
- 150 g čokolade za kuhanje
Priprema
- 1.Jaja umutiti sa šećerom toliko da smjesa bude “bijelo pjenasta” !
2. Dodati žlicu po žlicu prosijanog brašna i lagano ručno izmješati.
3.Zatim dodati prosijani kakao također dalje ručno miješati.
4. Na kraju umješati prašak za pecivo.
5. Izliti u papirom obložen lim (onaj veliki od štednjak) !
6. Peći cca 10 min na 180 C.
7.Ohlađeni biskvit prerezati popola tako da dobijemo 2 manja biskivta. 8.Staviti na vatri vrhnje da se stopi sa čokoladom. Kada se stope čokolada i vrhnje maknuti sa štednjaka i ohladiti.
9.Mascarpone izmiksati i u njega dodati krem sir! - 2.Prvu koru dobro navlažiti čokoladnim mlijekom… premazati sa 250 g mascarponea- sira te preliti pažljivo sa polovicom glazure, staviti drugu koru navlažiti je sa čokoladnim mlijekom premazati mascarpone- sirom te preliti sa ostatkom glazure.
- 3.Kolač dobro rashladiti ja ga napravim dan ranije!
Posluživanje
Baršunasto lagane
Predivne uz šalicu crne kave !- 1.
- izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar