Sastojci
– 7 jaja
– 180 gr brašna
– 230 gr šećera i 2 kašike prah šećera
– 3 kašike kakaoa
– 1 pr. za pecivo
– 2-3 kašike vode
– 2 pudinga od vanile
– 1/2 litra mleka
– šlag pena
– 2 štangle čokolade
– 7 jaja
– 180 gr brašna
– 230 gr šećera i 2 kašike prah šećera
– 3 kašike kakaoa
– 1 pr. za pecivo
– 2-3 kašike vode
– 2 pudinga od vanile
– 1/2 litra mleka
– šlag pena
– 2 štangle čokolade
Način pripreme
Umutite mikserom žumanca sa šećerom i vodom, pa kada postane penasto, lagano umešajte brašno, pomešano sa kakaom i pecivom. Pecite koru na 180-200 st. oko 20 minuta.
Puding skuvajte u mleku pa ga sklonite sa vatre. U međuvremenu unutite šam od belanaca sa mrvicom soli i prah šećerom ( možete ih mutiti i na pari, ja nisam), pa čvrst šam lagano umešajte u puding. Premažite krem preko kore i vratite u rernu, pa pecite još 10 minuta.
Izvadite kolač iz rerne, prohladite ga pa ga premažite umućenim šlagom. Odozgo izrendajte čokoladu. Stavite ga u frižider da se dobro ohladi pa ga secite na željene kocke i služite.
Izvor: domacica.com
Nema komentara:
Objavi komentar