subota, 26. ožujka 2016.

Kolač od maka s ribizlom


Kolač od maka s ribizlom/slika/342382/

... sočni voćni kolač iz prekrasne knjige dr. Oetker-a "Voćni kolači" ... kome ne bi rasle zazubice 




Sastojci

  • Za tijesto:
  • 150 g maslaca ili margarina
  • 150 g šećera
  • vanilin šećera
  • na vrh noža soli
  • limun (naribana korica)
  • jaja
  • 330 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 150 ml jogurta
  • 50 g maka

  • Za nadjev:
  • 300 g ribizla
  • 150 ml soka od ribizla
  • 2 žlice šećera
  • 1 omot crvenog preljeva za torte
  • Priprema

    1. 1.
      Pjenasto izmiksajte maslac ili margarin sa šećerom, vanilin šećerom i limunovom koricom. Potom primiješajte jedno po jedno jaje. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i prosijte. Zajedno sa jogurtom dodajte ga smjesi u dva navrata. Na kraju umiješajte mak. Ulijte tijesto u kalup za torte (namašćen i pobrašnjen).
      Za nadjev pomiješajte prašak za preljev za torte sa šećerom i sokom od ribizla. Umiješajte ribizl. Masu sa ribizlom rasporedite po tijestu i vilicom spiralno umiješajte u tijesto.
      Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 45 minuta.
      Ostavite kolač da se malo ohladi u kalupu, potom ga izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi do kraja na rešetki.
      Na kraju pospite šećerom u prahu.
    2. 2.
      Sličica pobliže
    3. izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar