/
Lagana, ljetna.
Sastojci
BISKVIT
5 kom jaja
4velike žlice šećera
3 vel.žlice kakao praha
2 vel-žlice oštrog brašna
1pak praška za pecivo
malo putra za kalup
malo brašna za kalup
KREMA
1/2 l vrhnja za šlag
3 čaše čvrstog jogurta
6-8 žlica šećera (prema ukusu)
2 paketića bijele želatine
250 g malina
1 paketić preljeva za torte
2,5 dcl soka od malina ili višanja
Priprema
Čvrsto ulupati bjelanjke, pjenasto ulupati žutanjke sa šećerom.
U smjesu jaja dodati brašno, kakao u prahu i prašak za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Pleh za torte promjera 24 cm premazati maslacem, posipati brašnom i izliti u njega biskvit.
Peći na srednjoj rešetki u zagrijanoj pećnici na 175oC cca 12-15 min
Hladan biskvit prerezati na pola, ja jednu polovicu uvijek zamrznem.
Na tjesto staviti kremu:
ulupati šlag, u drugoj posudi izmiksati jogurt sa šećerom i rastopljenom želatinom ( prema uputstvu na vrećici) sve lagano povezati i dodati 200g voća.
Lagano izmješati , sasuti u kalup i staviti da se hladi cca 20 min.
Dok se torta hladi prema uputstvu skuhati preljev za torte, ja sam koristila sok od višanja iz kompota.
Na lagano ohlađenu tortu rasporediti preostalo voće, pažljivo zaliti preljevom i ostaviti jošnajmanje 2-3 sata u frižideru da se stisne
Posluživanje
Tortu valja dobro ohladiti da se krema u potpunosti stisne.
izvor:http://www.coolinarika.com/
.
Nema komentara:
Objavi komentar