srijeda, 30. ožujka 2016.

SLASNI ZALOGAJČIĆI






Ima li što ljepše od predjela koje osvaja na prvi pogled,a svojim bojama može se prilagoditi i uskrsnom blagdanskom stolu. Savršenog je okusa i izgleda, a krasi ga jednostavnost pripreme.A ideja je, opet s večere za ‘’5’’.Mislim da već sličan recept postoji, ali nikad nije na odmet još koji!

Sastojci

Biskvit:

8 jaja
8 žlica brašna
2 praška za pecivo
2 jogurta
4 žlice ajvara

4 žlice špinata
soli po potrebi

Nadjev:

15 dag šunke
4(svaki od 100g) sirna namaza(ABC)-3obična,1 s vlascem
4-5 naribanih kiselih krastavaca

Priprema

1.
Potrebno je ispeći dva biskvita
Za svaki posebno umutimo cijela jaja(4 kom), brašno, prašak za pecivo i jogurt, samo što u jedan dodamo ajvar, a u drugi kuhani špinat.

Gotove biskvite premažemo sirnim namazom, prekrijemo šunkom i usitnjenim krastavcima, te savijemo u roladu.

3.
Kako bi rolade zadržale oblik, zamotamo ih u alu foliju i pustimo da odstoje na hladnom mjestu.
Posluživanje
Krastavce naribati na ribež, na dijelu, kojim ribamo i jabuke.

Izvedba vefa
Izvedba brankaI

Nema komentara:

Objavi komentar