srijeda, 23. ožujka 2016.

Breskvice






Recept naših majki i baki :

Sastojci

1 ekstrat od jagode
1 šolja kristal šećera
1 šolja svinjske masti
1/2 šolje mleka
1 jaje
1/2 kašičice sode bikarbone
brašno
1 šolja šećera
1 šolja mleka

Priprema

U zdelu staviti 1 šolju šećera,1 šolju masti,1/2 šolje mleka,1 jaje,sodu bikarbonu i brašno (po potrebi).
2.

Sve ovo dobro izmešati i umesiti,i od ove mase vaditi rakijskom čašicom kružiće koje treba staviti u pleh i peći.
3.

Kada su breskvice pečene,donju stranu treba izdubiti kašičicom,da bi se napravila rupa u koju će se stavljati fil i lepiti breskvice,jedna za drugu.
4.

FIL:
Skuvati 1 šolju mleka,1 šolju šećera,i mrvice od izbušenih breskvica,da bi se dobi fil,koji se,potom,nanosi u dio koji smo izdubili i lepimo breskvice jednu za drugu.
5.

Berskvice staviti u ekstrat od jagode (u koji treba dodati 1-2 kašike mleka),umakati u kristal šećer i služiti hladne.
6.

Napomena:

1 šolja=šolja od 2dcl.

izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar