Sastojci
– 500 g keksa
– 250 g šećera
– 2 dl vode
– 200 g mlevenog kikirikija
– 100 g mlevene plazme
– 200 g čokolade za kuvanje
– 250 g margarina
– 3 kašike ulja
– malo seckanog kikirikija
Način pripreme
Prokuvajte 2 dl vode i 250 g šećera i prelijte 200 g mlevenog kikirikija i 100 g mlevenog plazma keksa.
Umutite penasto 250 g margarina i pomešajte sa prethodnim filom, pa sve zajedno izmiksajte.
Poređati red keksa-fil-red keksa (keks možete lomiti) dok se materijal ne utroši. Na poslednji premaz pospite seckan kikiriki.
Odozgo prelijte otopljenu čokoladu sa tri kašike ulja. Ostaviti na hladnom da se fil stegne, pa seći na štange i poslužiti.
Izvor: domacica.com
– 500 g keksa
– 250 g šećera
– 2 dl vode
– 200 g mlevenog kikirikija
– 100 g mlevene plazme
– 200 g čokolade za kuvanje
– 250 g margarina
– 3 kašike ulja
– malo seckanog kikirikija
Način pripreme
Prokuvajte 2 dl vode i 250 g šećera i prelijte 200 g mlevenog kikirikija i 100 g mlevenog plazma keksa.
Umutite penasto 250 g margarina i pomešajte sa prethodnim filom, pa sve zajedno izmiksajte.
Poređati red keksa-fil-red keksa (keks možete lomiti) dok se materijal ne utroši. Na poslednji premaz pospite seckan kikiriki.
Odozgo prelijte otopljenu čokoladu sa tri kašike ulja. Ostaviti na hladnom da se fil stegne, pa seći na štange i poslužiti.
Izvor: domacica.com
Nema komentara:
Objavi komentar