nedjelja, 27. ožujka 2016.

Paprike na kajmaku


Ili pavlaci, svejedno, bitno da su belolučene. Pa još s jajima – kompletan obrok u pola sata.



Sastojci

– 6-8 paprika, zavisi od veličine
– malo maslaca, ulja ili kajmaka za prženje
– 2-3 ili 10 čenova belog luka, ko kako voli
– 100 – 150 g kajmaka, može pavlaka ako nema kajmaka
– 3-4 jaja
– soli, bibera po ukusu

Priprema

Rernu zagrejati na 180*C.

Paprike očistiti, iseći i propržiti na malo masnoće dok ne omekšaju. Za ovo može poslužiti i kašika kajmaka.

Posoliti i pobiberiti po ukusu pa dodati ispasirani beli luk.

Posudu za pečenje podmazati ako treba pa u nju usuti papriku. Odozgo rasporediti kajmak ili pavlaku. Razbiti jedno po jedno jaje u šoljicu pa sipati polako preko paprike. Malo posoliti i jaja.

Peći u zagrejanoj rerni dok jaja ne budu pečena.

Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar