subota, 26. ožujka 2016.

Jednostavna nepečena torta

Velika, izdašna torta koja se ne peče. Kombinacija pudinga, slatke pavlake, piškota i napolitanki. Brzo i lako se pravi a tako se i pojede jer je kremasta i lagana.
nepecena-torta-2
Sastojci:
– 1l mlijeka
– 3 kašike šećera
– 3 pudinga od čokolade
– 100 gr jake, crne čokolade
– 1l slatke pavlake
– 4 paketa piškota
– 200 ml kisele pavlake
– 200 gr lješnik napolitanki
Priprema:
Staviti da provrije 800 ml mlijeka, a ostatak dodati pudingu i šećeru pa umutiti i sačekati da mlijeko provrije i zakuhati.
Zakuhati pudinge uz mješanje, pa skloniti sa vatre kada se zgusnulo. Dodati izlomljenu čokoladu, mješati dok se ne otopi, pa ostaviti da se skroz ohladi.
Dok se krem hladi uluapti slatku pavlaku i podjeliti na dva dijela. U pola dodati kiselu pavlaku i sjediniti.
Toj masi dodati izlomljena 2 paketa piškota i izmrvljene rukom lješnik napolitanke. Izmješati.
Ohladjen puding od čokolade prebaciti u veću posudu pa mu dodati slatku pavlaku i sve izmutiti.
Dodati preostala 2 paketa piškota i njih izmješati.
U šerpu prečnika 25 – 30 cm staviti foliju pa istresti čokoladni fil i preko njega bijeli fil, sve poravnati lijepo, koliko je moguće, jer su sve kremovi i nije torta baš pod konac.
Poklopiti krajevima folije, zategnuti je, pa tortu staviti u zamrzivač 2h.
Izvaditi poslije tog vremena, okrenuti na tacnu ili skinuti obruč pa dekorisati po želji.
Izvor: domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar