3
POGLEDAJ SVE FOTKE
/slika/2431649/Sastojci
- Testo
- 6 jaja
- 80gr šećera
- 20gr kakako u prahu
- 60gr brašna
- 2 kašike tople vode
- Krema
- 250gr čokolade za kuvanje
- 120ml mleka
- 500ml mlečne slatke pavlake
- 4 kašike likera- gran marinier, cointreau ili rum
- 1 kašikica arome vanile
- Glazura
- 150gr čokolade za kuvanje
- 75gr slatke pavlake
- I još
- 150gr đžema od kajsija
- 1 kašika vode
Priprema
- Testo
- 1.Za korice, penasto umutiti žumanca sa šećerom da se šećer skroz rastopi, a jaja posvetle. Brašno pomešati sa kakao prahom, najbolje da su prosejani, pa ih povezati sa umućenim žumancima. Dodati i toplu vodu.
- 2.Posebno umutiti belanca u čvrst šne, pa ih ručno lagano mešajući pomešati sa masom od žumanaca. Smesu izliti u pleh od šporeta pokriven papirom za pečenje. Peći na temperaturi od 180C, dvadesetak minuta.
- 3.Testo izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohladi. Sa potpuno ohlađenog testa skinuti papir pa ga po dužoj strani preseći na dva dela. Jedan od delova iseći na kocke 5x3, u odnosu koji daje četvrtaste kocke što zavisi od veličine pleha.
- Fil
- 1.Čokoladu sitno iseckati i preliti sa vrelim mlekom. Izmešati da se čokolada otopi i napravi dečna jednolična masa. Ako je potrebno dodatno zagrevati u mikrotalasnoj ili na laganoj vatri. Ostaviti da se ohladi do prihvatljive temperature koja neće naškoditi ulupanoj slatkoj pavlaci.
- 2.Slatku pavlaku ulupati u čvrst šlag pa joj pridodati, uz ručno mešanje, pripremljenu čokoladu. Na kraju umešati liker i aromu vanile.Ja sam u slatku pavlaku dodala i dva šlag fixa jer sam imala industrijsku pavlaku i nisam bila sigurna kako će držati.
- Slaganje
- 1.Đžem otopiti sa kašikom vode da bude tečan pa njime namazati donju koru. Može se namazati i gornja pre sečenja, ali onda treba više đžema. Za mene je ovoliko sasvim dovoljan kontrast čokoladi.
- 2.Staviti obruč pa namazati sa celom količinom fila. Na fil poslagati kocke od gornje pripremljene kore.
- 3.Odgore preliti glazurom pripremljenom od otopljene čokolade sa slatkom pavlakom.Hladiti u frizideru više sati, najbolje preko noći.
Posluživanje
- izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar