četvrtak, 24. ožujka 2016.

Rigó Jancsi


Rigó Jancsi 3
POGLEDAJ SVE FOTKE
/slika/2431649/

Sastojci

 
  • Testo
  • jaja
  • 80gr šećera
  • 20gr kakako u prahu
  • 60gr brašna
  • 2 kašike tople vode

  • Krema
  • 250gr čokolade za kuvanje
  • 120ml mleka
  • 500ml mlečne slatke pavlake
  • 4 kašike likera- gran marinier, cointreau ili rum
  • 1 kašikica arome vanile

  • Glazura
  • 150gr čokolade za kuvanje
  • 75gr slatke pavlake

  • I još
  • 150gr đžema od kajsija
  • 1 kašika vode
  • Priprema

    1. Testo
    2. 1.
      Za korice, penasto umutiti žumanca sa šećerom da se šećer skroz rastopi, a jaja posvetle. Brašno pomešati sa kakao prahom, najbolje da su prosejani, pa ih povezati sa umućenim žumancima. Dodati i toplu vodu. 
    3. 2.
      Posebno umutiti belanca u čvrst šne, pa ih ručno lagano mešajući pomešati sa masom od žumanaca. Smesu izliti u pleh od šporeta pokriven papirom za pečenje. Peći na temperaturi od 180C, dvadesetak minuta.
    4. 3.
      Testo izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohladi. Sa potpuno ohlađenog testa skinuti papir pa ga po dužoj strani preseći na dva dela. Jedan od delova iseći na kocke 5x3, u odnosu koji daje četvrtaste kocke što zavisi od veličine pleha.
    5. Fil
    6. 1.
      Čokoladu sitno iseckati i preliti sa vrelim mlekom. Izmešati da se čokolada otopi i napravi dečna jednolična masa. Ako je potrebno dodatno zagrevati u mikrotalasnoj ili na laganoj vatri. Ostaviti da se ohladi do prihvatljive temperature koja neće naškoditi ulupanoj slatkoj pavlaci. 
    7. 2.
      Slatku pavlaku ulupati u čvrst šlag pa joj pridodati, uz ručno mešanje, pripremljenu čokoladu. Na kraju umešati liker i aromu vanile.Ja sam u slatku pavlaku dodala i dva šlag fixa jer sam imala industrijsku pavlaku i nisam bila sigurna kako će držati.
    8. Slaganje
    9. 1.
      Đžem otopiti sa kašikom vode da bude tečan pa njime namazati donju koru. Može se namazati i gornja pre sečenja, ali onda treba više đžema. Za mene je ovoliko sasvim dovoljan kontrast čokoladi. 
    10. 2.
      Staviti obruč pa namazati sa celom količinom fila. Na fil poslagati kocke od gornje pripremljene kore.
    11. 3.
      Odgore preliti glazurom pripremljenom od otopljene čokolade sa slatkom pavlakom.
      Hladiti u frizideru više sati, najbolje preko noći.

    Posluživanje

  • izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar