petak, 25. ožujka 2016.

Brzi cheesecake


Ne poznajem nikoga ko ne voli cheesecake. Ja ga pravim ovako.



Sastojci

– 250 gr mljevenog digestiv keksa
– 130 gr putera
– 800 gr krem sira
– 200 gr šećera
– 4 jaja
– 2 kašike soka od limuna
– 2 pudinga vanilije
– 2 kašičice vanilin ekstrakta

Način pripreme

Keks staviti u multipraktik i sitno samljeti.

Puter otopiti i umiješati u keks.

Utisnuti u kalup za torte i peći u rerni zagrijanoj na 160 stepeni 5 minuta.

Krem sir pomiješati sa jajima, pudingom, vanilin ekstratom, šećerom i sokom limuna.

Presuti na koru od keksa i peći 55 minuta.

Ohladite i ostavite u frižideru par sati da se stisne.

Izvor: domacica.com

Nema komentara:

Objavi komentar