Čokolada nikada nije bila samo obična poslastica. Psiholozi tvrde da se od nje zaista može postati zavisan pa je vrlo teško ostati na preporučenim količinama poslastica.
Sastojci
Kora:
– 4 jaja
– 300 g šećera
– 100 g mljevenih oraha
– 100 g brašna
– 150 ml vode
Kora:
– 4 jaja
– 300 g šećera
– 100 g mljevenih oraha
– 100 g brašna
– 150 ml vode
Krem:
– 2 jaja
– 200 g crne čokolade (70% kakaa)
– 100 g margarina
– 20 ml ruma
– 200 g šećera u prahu
– 200 g višanja
Priprema
Umutiti pjenasto jaja, dodati šećer, orahe, brašno, vodu i prašak za pecivo. Masu razliti u pripremljen kalup i peći u rerni na 200*C oko 25 minuta. Umutiti jaja sa šećerom, skuhati na pari i dodati čokoladu i rum. Mješati dok se čokolada ne otopi i ostaviti fil da se ohladi. Umutiti margarin, dodati fil od čokolade, dobro izraditi, a zatim dodati višnje. Ohlađenu koru premazati čokoladnim filom i isjeći šnite. Ukrasiti po želji.
Izvor: kuhinjica.rs
Nema komentara:
Objavi komentar