nedjelja, 27. ožujka 2016.

LEDENE KOCKE: Sa pudingom od vanilije i čokolade!


Ovom tortom vladaju pudinzi. Evo kako da je napravite i oduševite sve koji budu imali sreću da je probaju.



Sastojci:

Kora:
– 5 bjelanaca
– 5 kašika šećera
– 5 kašika brašna
– 250 ml mlijeka

Fil:

– 1 puding od vanilije
– 1 puding od čokolade
– 1 l mlijeka
– 4 kašike brašna
– 200 g šećera
– 40 g čokolade
– 2 margarina
– 5 žumanaca
– 300 ml slatke pavlake

Priprema

Umutiti pjenasto bjelanca, postepeno dodavati šećer i kad se rastopi dodati brašno i promiješati. Razliti masu u okrugli kalup i ispeći u rerni zagrijanoj na 180 C. Toplu koru preliti mlekom i ostaviti da se ohladi. Razmutiti puding od vanilije sa 100 g šećera i 2 kašike brašna i skuhati u 500 ml mlijeka. Isto tako uraditi i sa pudingom od čokolade, s tim da se doda i 40 g čokolade i miješa dok se ne rastopi. Pjenasto umutiti margarin sa žumancima i podijeliti masu na dva dijela. U ohlađene pudinge dodati margarin i dobro izmiksati. Premazati koru bijelim filom, zatim čokoladnim filom i ukrasiti sa umućenim šlagom i listićima čokolade. Tortu ostaviti na hladnom mjestu do posluženja.

Izvor: Magazin.ba / Namirnice.ba/Kuhinjica

Nema komentara:

Objavi komentar