Ovom tortom vladaju pudinzi. Evo kako da je napravite i oduševite sve koji budu imali sreću da je probaju.
Sastojci:
Kora:
– 5 bjelanaca
– 5 kašika šećera
– 5 kašika brašna
– 250 ml mlijeka
Fil:
Kora:
– 5 bjelanaca
– 5 kašika šećera
– 5 kašika brašna
– 250 ml mlijeka
Fil:
– 1 puding od vanilije
– 1 puding od čokolade
– 1 l mlijeka
– 4 kašike brašna
– 200 g šećera
– 40 g čokolade
– 2 margarina
– 5 žumanaca
– 300 ml slatke pavlake
Priprema
Umutiti pjenasto bjelanca, postepeno dodavati šećer i kad se rastopi dodati brašno i promiješati. Razliti masu u okrugli kalup i ispeći u rerni zagrijanoj na 180 C. Toplu koru preliti mlekom i ostaviti da se ohladi. Razmutiti puding od vanilije sa 100 g šećera i 2 kašike brašna i skuhati u 500 ml mlijeka. Isto tako uraditi i sa pudingom od čokolade, s tim da se doda i 40 g čokolade i miješa dok se ne rastopi. Pjenasto umutiti margarin sa žumancima i podijeliti masu na dva dijela. U ohlađene pudinge dodati margarin i dobro izmiksati. Premazati koru bijelim filom, zatim čokoladnim filom i ukrasiti sa umućenim šlagom i listićima čokolade. Tortu ostaviti na hladnom mjestu do posluženja.
Izvor: Magazin.ba / Namirnice.ba/Kuhinjica
Nema komentara:
Objavi komentar