Sastojci
– 10 jaja
– 10 kasika secera
– 3 kasike kakao
– 1 prasak za pecivo
– 2dl ulja
– 2dl jogurta
– 10 kasika brasna
fil 1
– 200gr gustina
– 1 ekstrat vanile
– 100gr bele cokolade
– 1 margarin
– 200gr secera u prahu
– 12dl mleka
fil 2
– 300gr secera
– 6dl vode
– 500gr borovnica ili bilo kog drugog voca
– 120gr pudinga od jagode ili vanile
– glazura je od cokolade
– 10 jaja
– 10 kasika secera
– 3 kasike kakao
– 1 prasak za pecivo
– 2dl ulja
– 2dl jogurta
– 10 kasika brasna
fil 1
– 200gr gustina
– 1 ekstrat vanile
– 100gr bele cokolade
– 1 margarin
– 200gr secera u prahu
– 12dl mleka
fil 2
– 300gr secera
– 6dl vode
– 500gr borovnica ili bilo kog drugog voca
– 120gr pudinga od jagode ili vanile
– glazura je od cokolade
Priprema
Za kore ulupajte 5 belanaca dodati 5 kasike secera ,5 zumanca i dalje dobro mutiti dodati 5 kasike brasna ,pr za pecivo, 1dl ulja i 1 dl jogurta ispeci koru u pleh velicine 30 x 40
Isto tako uraditi i sa drugom korom samo dodati 3 kasike kakao ispeci koru. Od 1 litra mleka uzeti 2 dl i razmutiti 200 gr gustina i malo ekstata od vanile ,a u ostatak mleka izlomiti 100 gr bele cokolade i kada pocne da vri zakuvati kasicu, kada se ohladi sjediniti sa 1 margarinom umucenim sa 200 gr secera u prahu ,umutiti penasto.
U jednoj serpici sipati 300 gr secera i 4dl vode da vri sipati voce i jedno 4 min da se kuva ,posebno razmutiti 3 pudinga od jagode u 2 dl vode i zakuvati u voce , pustiti da se ohladi
REDOSLED:ZUTA KORA , VOCNI FIL,BELI KREM CRNA KORA,BELI KREM I GLAZURA JE OD COKOLADE 400 GR
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar