srijeda, 23. ožujka 2016.

Rolada s jabukama








Sastojci

Voće: 4-5 jabuka, šećer, cimet, vanilin šećer
Biskvit: 5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
Krema: 3 dcl mlijeka
1 puding od vanilije
1 žlica šećera
10 dkg maslaca

Priprema

1.


Jabuke oguliti, narezati na nejednake kriške i staviti na tepsiju koja je obložena papirom za pečenje. Velika tepsija od pećnice.

Posuti vanilin šećerom, 1-2 žlice šećera i cimetom.

Peći na 180 stupnjeva oko 15-20 min.




2.




Žutanjke i šećer miksati da budu pjenasta, dodati brašno,sjediniti i na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka.

Izliti biskvit na jabuke i peći oko 10-15 min.

Kad je pečeno zarolati u roladu.
3.


Pola mlijeka kuhati sa šećerom, u drugoj polovici razmutiti puding i kad zavri izliti u ostalo mlijeko. Skuhati kremu.

Skinuti s vatre i odmah umiješati maslac u vruće.

Razmotati roladu i izliti kremu i zarolati.

Posluživanje
izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar