nedjelja, 27. ožujka 2016.

TORTA BIJELI EGIPAT

+

Prije svega Sretan vam Uskrs!!!!! Evo jednog recepta.....

Sastojci

BISKVIT X 2 : 

5 bjelanjaka
5 žlica šećera
100 g. prženih, krupno mljevenih lješnjaka
2 žlice brašna
1 / 2 praška za pecivo

ŽUTA KREMA :

 1,2 l. mlijeka
10 žlica šećera
2 Vanilin šećer Dolcela
10 žumanjaka
10 žlica gusnela
2 žlice brašna
1 / 2 vrećice praška za pecivo

BIJELA KREMA :
 
500 ml. slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
2 sirna namaza ( po izboru )
I JOŠ : 10 banana

Priprema

BISKVIT :

Mutiti bjelanjke dok ne postanu čvrsti snijeg.Tada dodati postepeno šećer i dobro umutiti. Potom polako usipati prašak za pecivo, brašno i na kraju mljevene lješnjake. Smjesu izliti u lim za pečenje ipeći u pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta. Pečeni biskvit izvaditi iz lima skupa sa papirom za pečenje i pustiti da se ohladi isti postupak ponoviti za drugu koru. Peći kore u limu veličine 35 x 25 cm.

ŽUTA KREMA :

Staviti 1 l. mlijeka da zakuha.Za to vrijeme miksati žumanjke sa šećerom i vanilija šećeom dok ne postanu pjenasti i svijetlo žuti, dodati 2 dcl. mlijeka, gusnel i brašno. Uliti potom tu smjesu u prokuhalo mlijeko pa uz neprestano miješanje kuhati 5 minuta dok se krema ne zgusne. U još vruću kremu ubaciti bijelu čokoladu i promiješati i promiješati i da se otopi i sjedini s kremom. Maknuti sa vatre i ohladiti. U ohlađenu kremu dodati margarin i dobro sjediniti.

BIJELA KREMA :

Za bijelu kremu ulupati vrhnje za šlag, dodati sirni namaz i šećer i dobro sjeiniti.

IZRADA :

Složiti prvu koru, premazati prvom polovicom žute kreme, složiti banane izrezane na kolutiće ( banane prije toga nakapati limunovim sokom kako ne bi pocrnile ), premazati banane polovicom bijele kreme staviti preko svega drugu koru pa ponoviti postupak.

Posluživanje

Ako ovaj kolač radite u varijanti torte, tada ga cijelog dodatno premažite posebno tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite po želji, a ako ga radite u varijanti kremastog kolača, ukrašavanje kolača šlagom nije potrebno jer ćete ga ionako rezati na kocke i posluživati kao desert na desertnim tanjurićima.

izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar