Jedna od meni dražih verzija kolača s milka čokoladom, jednostavan, ukusan, a okus milka čokolade ostaje…
Sastojci:
BISKVIT:
-5 bjelanjaka
-12dag šećera
-8dag lješnjaka
-2 žlice brašna
-1/2 praška za pecivo
KREMA:
-1l mlijeka
-3 pudinga od vanilije
-10 žumanjaka
-20dag šećera
-3 žlice gustina
-20dag margarina
-3dcl. vrhnja za šlag
-20dag bijele milka čokolade
-20dag milka čokolade sa sitnim lješnjacima
BISKVIT:
-5 bjelanjaka
-12dag šećera
-8dag lješnjaka
-2 žlice brašna
-1/2 praška za pecivo
KREMA:
-1l mlijeka
-3 pudinga od vanilije
-10 žumanjaka
-20dag šećera
-3 žlice gustina
-20dag margarina
-3dcl. vrhnja za šlag
-20dag bijele milka čokolade
-20dag milka čokolade sa sitnim lješnjacima
Priprema:
Bjelanjke istuči u čvrsti snijeg, polako dodavati šećer, lješnjake, brašno i prašak za pecivo.
Ovakav biskvit se peče 2 puta! Peči na 180c oko 20 minuta.
Za kremu dobro izmiješati žutanjke, šećer, puding i gustin i ukuhati ih u mlijeko.
U ohlađeno dodati margarin i čvrsto izrađeno vrhnje za šlag.
Kremu podijeliti na dva dijela. U prvi dio staviti rastopljenu bijelu čokoladu, a u drugi rastopljenu čokoladu sa lješnjacima.
Slaganje:
Biskvit-krema-biskvit- krema.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar