petak, 25. ožujka 2016.

Tjestenina sa graškom i bijelim lukom


Bijeli luk je ono što daje ovom jelu poseban šmek.



Sastojci

– 500 gr tjestenine po želji
– 100 gr graška
– 100 ml vode
– 4 čehne bijelog luka
– 50 gr putera
– 1 kocka za supu
– 3 kašike maslinovog ulja
– peršun
– so, biber

Način pripreme

Tanko rezani bijeli luk popržite na maslinovom ulju.

Dodajte sjeckani peršun i grašak pa dinstajte 4 minuta.

Dodajte pileću kocku i vodu pa dinstajte 30-ak minuta.

Umiješajte puter i ostavite sa strane.

Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju pa umiješajte u grašak.

Pospite parmezanom i poslužite.

Izvor: domacica.com

Nema komentara:

Objavi komentar