Bijeli luk je ono što daje ovom jelu poseban šmek.
Sastojci
– 500 gr tjestenine po želji
– 100 gr graška
– 100 ml vode
– 4 čehne bijelog luka
– 50 gr putera
– 1 kocka za supu
– 3 kašike maslinovog ulja
– peršun
– so, biber
– 500 gr tjestenine po želji
– 100 gr graška
– 100 ml vode
– 4 čehne bijelog luka
– 50 gr putera
– 1 kocka za supu
– 3 kašike maslinovog ulja
– peršun
– so, biber
Način pripreme
Tanko rezani bijeli luk popržite na maslinovom ulju.
Dodajte sjeckani peršun i grašak pa dinstajte 4 minuta.
Dodajte pileću kocku i vodu pa dinstajte 30-ak minuta.
Umiješajte puter i ostavite sa strane.
Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju pa umiješajte u grašak.
Pospite parmezanom i poslužite.
Izvor: domacica.com
Nema komentara:
Objavi komentar