subota, 26. ožujka 2016.

Malina i pahuljica




2

Pravi ljetnji kolac, pjenast i socan, s kremom od malina i pokrivacem njeznim poput pahuljice


Sastojci

Prhka podloga
150 grama brasna
1/2 zlicice praska za pecivo
100 grama hladnog maslaca
30 grama secera
1/2 vrecice vanilije
3 zumanjka


Beze pokrivac
3 bjelanjka
125 grama secera
1/2 vrecice vanilije
2 zlice skrobnog brasna ( ne prepune )
50 grama badema u listicima


Nadjev od malina
600 grama malina
850 ml vode
3 vrecice crvenog preljeva za torte
secera koliko zahtjeva uputa na vrecici


Mascarpone krema
250 grama mascarponea
500 ml slatkog vrhnja
3 zlice secera
1/2 vrecice vanilije
2 slag-fiksa

Priprema


Prhka podloga
.

Pomijesajte brasno s pola zlicice praska za pecivo i secerom, dodajte na listice izrezan hladni maslac, zumanjke i svrdlastim produzecima umjesite prhko tijesto. Radite brzo da se maslac ne otopi.

Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite ga u hladnjaku oko sat vremena.

Razvaljati tijesto na papiru za pecenje koji ste izrezali u velicinu tepsije ( 23x22cm ) u kojoj cete peci i staviti peci na 180 stupnjeva dok ne porumeni ( ca 15 minuta ) Ohladite podlogu. Ovaj korak mozete uraditi i dan ranije.

Beze pokrivac


Belanjke izmiksati u snijeg, postepeno dodavati secer i vaniliju i miksati dok ne dobijete cvrstu, glatku smjesu. U smjesu prosijati skrobno brasno i kratko ga promiksati s bjelnjacima.

Istu tepsiju oblozite papirom za pecenje. Na njega nanesite snijeg od bjelanjaka, posipajte listicima badema. Pecite sat vremena na 130 stupnjeva.

Ja sam na pola pecenja pazljivo izvadila beze skupa s papirom na vecu tepsiju od pecnice kako bi oslobodila tepsiju i mogla dalje zavrsavati kolac. Ohladite beze. Ovaj korak mozete uraditi i dan ranije. Znaci dan ranije pripremite podlogu i beze, a sutradan mozete pripremiti kremu.

Nadjev od malina

Za pripremu 1 vrecica preljeva za torte koji sam koristila bilo je potrebno 250 ml tekucine i 2 zlice secera. Imajte to u vidu kad kupujte preljev, ako vam je pakovanje drugacije prilagodite kolicinu preljeva.

Ja sam koristila 3 vrecice za koje bi trebalo 750ml tekucine, ali sam stavila 850 da mi nadjev ne bude previse zelatinast. Ako zelite cvrsci nadjev skuhajte preljev kako zahtjeva uputstvo na vrecici.

Skuhajte preljev prema uputstvu na vrecici.

Dok vam se kuha preljev na dno tepsije stavite peceno prhko tijesto. Ako imate smrznute maline poslazite ih po podlozi tik prije nego sto cete sipati preljev, a ako su svjeze moze i ranije. Prelijte preko malina preljev i pustite da se dobro stisne prije nego metnete kremu od mascarponea.

Krema od mascarponea

Neka vam sastojci budu dobro ohladjeni. Sve sastojke izmiksajte u gustu kremu.

Kada se preljev za torte s malinama dobro stegnuo, nanesite na njega kremu odvrhnja i mascarponea i poklopite ohladjenim bezeom.

Kolac dobro ohladite, najbolje preko noci.

izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar