Sastojci:
Tijesto
-14 dkg putra
-14 dkg brašna
-1 žutanjak
-2 žlice vode
-malo soli
-malo ribane limunove korice
Fila
-10 dkg čokolade
-10 dkg šećera
-3 žutanjka
-1 žlica puna pekmeza od šipka ili marelice-kiselkasti
-5 dkg mljevenih oraha
-4 bjelanjka snijeg
Tijesto
-14 dkg putra
-14 dkg brašna
-1 žutanjak
-2 žlice vode
-malo soli
-malo ribane limunove korice
Fila
-10 dkg čokolade
-10 dkg šećera
-3 žutanjka
-1 žlica puna pekmeza od šipka ili marelice-kiselkasti
-5 dkg mljevenih oraha
-4 bjelanjka snijeg
Priprema:
Sastojke za tijesto sve smješati u zdjeli u glatko tijesto, pokriti folijom i pustiti da odstoji u frižideru bar pola sata
U posudu staviti sve sastojke (osim snijega ) za filu i lagano na vatri otapati i miješati ( ne na prejakoj vatri da se šećer ili čokolada ne zgruda ili zagori), kad se već malo rastopi dodaj žutanjke
Dodati snijeg od bjelanjaka rukom lagano
Razvaljati tijesto (na podlozi posutoj brašnim) i staviti u podmazani pleh 18×30 cm, pa staviti filu, pa opet tijesto.Izbosti malo tijesto gore vilicom.
Stavi se u vrući ror peči na jaču vatru – 180 stupnjeva, sve dok gornje tijesto ne postane svijetlo žućkasto -peči 30 minuta.
Gore posipati sitnim šećerom.
Kad postigneš da je tijesto pečeno, a unutra vlažnije onda je kolač maksimalno uspio.
Ja stavljam duplu masu file na jednu masu tijesta.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar