srijeda, 23. ožujka 2016.

Kokos biskvit moje mame


/slika/2426451/


Sastojci

  
  • jaja
  • 200g šečera
  • 1dl ulja
  • 1dl Prirodne mineralne vode Studenac
  • 2 žlice kakaa u prahu Dolcela
  • Vanilin šećer Dolcela
  • Praška za pecivo Docela
  • 250g Pšenično glatko brašno Podravka
  • 100g šečer u prahu
  • 100g Kokosovog brašna Dolcela
  • kisela vrhnja
  • žlice ruma
  • 300g čokolade za kuhanje
  • 12 žlica ulja
  • Priprema

    1. 1.
      Odvojimo bjeljnake od žumanjaka,i istučemo čvrsti snjeg od bjeljnjaka.Žutnjake uutimo sa šečerom,dodamo ulje,mneralno vodo,kakav,vanili sladkor i na kraju brašno sa praškom za pecivo.Pečemo u prije zagrijanoj pečnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta,možda malo više. Provjerimo sa čačkalicom.
    2. 2.
      Dok nam se biskvit peče pripremimo fil. Kiselo vrhnje,šečer u prahu,kokosovo brašno i rum promješamo da dobijemo gladku masu. Stavimo je u frižider da nam se malo stegne.
    3. 3.
      Kad je biskvit gotov i ohlađen,prerežemo ga na pola i premažemo sa pripremljenim filom.Poklopimo ga sa drugom polovicom. Čokolado i ulje otopimo na pari i prelijemo preko biskvita i na kraju posipamo sa kokosovim brašnom.
    4. 4.
      Stavim ga u frižider na pola sata da se dobro ohladi i da se čokolada očvrsne.

    Posluživanje

    Sečemo ga poljubno velike komadiče.Mojim se ovaj kolač jako sviđa pa ga često pravim,a i vrlo brzo ga nestane!! ;)
  • izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar