Sastojci
- 4 jaja
- 200g šečera
- 1dl ulja
- 1dl Prirodne mineralne vode Studenac
- 2 2 žlice kakaa u prahu Dolcela
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 1 Praška za pecivo Docela
- 250g Pšenično glatko brašno Podravka
- 100g šečer u prahu
- 100g Kokosovog brašna Dolcela
- 2 kisela vrhnja
- 2 žlice ruma
- 300g čokolade za kuhanje
- 12 žlica ulja
Priprema
- 1.Odvojimo bjeljnake od žumanjaka,i istučemo čvrsti snjeg od bjeljnjaka.Žutnjake uutimo sa šečerom,dodamo ulje,mneralno vodo,kakav,vanili sladkor i na kraju brašno sa praškom za pecivo.Pečemo u prije zagrijanoj pečnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta,možda malo više. Provjerimo sa čačkalicom.
- 2.Dok nam se biskvit peče pripremimo fil. Kiselo vrhnje,šečer u prahu,kokosovo brašno i rum promješamo da dobijemo gladku masu. Stavimo je u frižider da nam se malo stegne.
- 3.Kad je biskvit gotov i ohlađen,prerežemo ga na pola i premažemo sa pripremljenim filom.Poklopimo ga sa drugom polovicom. Čokolado i ulje otopimo na pari i prelijemo preko biskvita i na kraju posipamo sa kokosovim brašnom.
- 4.Stavim ga u frižider na pola sata da se dobro ohladi i da se čokolada očvrsne.
Posluživanje
Sečemo ga poljubno velike komadiče.Mojim se ovaj kolač jako sviđa pa ga često pravim,a i vrlo brzo ga nestane!! ;)- 1.
- izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar