Jednostavan i predivan kolač....
Sastojci 14 osoba
BISKVIT
5 jaja
4 žlice šećera
1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
5 žlica brašna
3 žlice kakaa u prahu
3 žlice mlijeka
4 žlice ulja
1 prašak za pecivo Docela
4 žlice šećera
1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
5 žlica brašna
3 žlice kakaa u prahu
3 žlice mlijeka
4 žlice ulja
1 prašak za pecivo Docela
PRELJEV :
200 ml. vode
3 žlice vode
KREMA :
3 Pudinga vanilin Dolcela
1 l. mlijeka
8 žlica šećera
150 g. maslaca
1 l. mlijeka
8 žlica šećera
150 g. maslaca
GLAZURA :
200 g. čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
60 g. maslaca
6 žlica mlijeka
3 žlice šećera u prahu
6 žlica ulja
60 g. maslaca
6 žlica mlijeka
3 žlice šećera u prahu
BISKVIT :
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilija šećerom dok ne postanu pjenasta masa. Dodati tada ulje i mlijeko, te naizmjenice brašno, prašak za pecivo i kakao. Na kraju umiješati polako polako tučeni snijeg od bjelanjaka. Dobivenu biskvitnu smjesu izliti prethodno u nauljen lim obložen papirom za pečenje, poravnati žlicom i peći na 180 stupnjeva oko 30 minnuta. Još vrući biskvit preliti vrućim preljevom koji se napravi tako da se u zakuhalu vodu doda šećer i rum. Zliveni biskvit ohladiti.
KREMA :
Dok se biskvit hladi pripremiti kremu. U predviđenoj količini mlijeka skuhati pudingsa šećerom. Ujoš vruć puding umiješati maslac narezan na komadiće pa dobro promiješati kako bi se krema dobro ujednačila. Tada dodati aromu banane ( 1 bočicu ) i dobro promiješati kako bi krema postala ravnomjerno obojana. Dobivenom kremom preliti prohlađeni biskvit i poravnati biskvit. Staviti kremu na kratko u frižider.
GLAZURA :
Pripremiti glazuru u lončiću na laganoj vatri otopiti natrganu čokoladu, dodati maslac, ulje, mlijeko i šećer ( ne morate dodavti šećer, ovisi koliko je čokolada slatko i ovisi kako volite slatko ). Miješati polako dok se sve skupa ne otopi i ne sjedini u jednoličnu i sjajnu glazuru. Dobivenom glazurom preliti kolač i pustiti sve da se ohladi. Rezati oštrim nožem uronjenim u vruću vodu na komade željene veličine.
izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar