Ova torta me podseca na moje studentske dane, a iza ugla fakulteta jedna divna poslasticarnica
Sastojci
Keks podloga
300gr. debljeg keksa sa puno zitarica
200gr. istopljenog butera
pola cedjene narandze
Sir za tortu + slag
200 gr. Mon Chou svezeg sira za torte
1 casa umucene slatke pavlake ( vrhnje )
175 gr. najfinijeg secera ili prah secera
Voce
pola cedjene narandje
2 banane
300gr. smrznutih malina
6 listova zelatina providnog
Pribor
1 okrugli kalup za torte 26 cm
1 isecen po kalupu pek papir
Priprema
1.
Keks stavite u plasticnu kesu, kesu zavezite pa sa oklagijom prelazite po njemu da se izdrobi ali na grubo. Ovo je fora za celu tortu i ako ne volite da vam skripuce i krcka vi ga finije izdrobite.Istopite buter pa ga izmesajte sa keksom. Preko toga dodajte pola soka od iscedjene narandze.
2.
Isecite pek papir po kalupu za tortu pa dodajte keks u kalup. Ovo se radi zbog lakseg vadjenja torte. Zatim naseckajte banane i prelite ih preostalim sokom od polovine narandze.
3.
Mon chou sir ili ako nemate na trzistu, onda neki drugi svezi sir za torte i kolace izmiksirajte sa secerom.
4.
Umutite slatku pavlaku sa 1 kasikom secera i spojite sir sa slagom.Dodajte preko banana u kalup.Stavite kalup malkice u frizider.
5.
Listice zelatina staviti u hladnu vodu da se malo razmrdaju – 5 min. Zatim ih ocediti. Maline staviti u serpu na ringlu da se greju sa kasikom secera i iscedjeni zelatin dodati , mesati dok se skroz listici ne razrede u masi. Ostaviti maline da se malo prohlade na sobnoj temperaturi i onda ih kasikom sipajte preko sira ravnomerno u kalup.
6.
Sada vam samo preostaje da cekate sutradan da mozete da prionete na tortu. Prilikom vadjenja iz kalupa prvo pazljivo odvojiti tortu od zidova kalupa pa tek onda pazljivo otvorite kalup. Sa pek papirom cete je lako smestiti na neku lepu tacnu za torte.
Posluživanje
postupak ide nekako ovako…
cela u kalupu
izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar