Evo vam još jedan kolač koji uvijek prvi nestane sa tacne…
Sastojci
biskvit
– 5 jaja
– 25 dk gšećera
– 1 dc lulja
– 1 dcl vruće vode
– 25 dkg brašna
– 1 vanilin šećer
– 1 prašak za pecivo
– 2 žlice kakaa
fil
– 2 pudinga od čokolade
– 1 lmlijeka
– 6 žlica šećera
preljev
– 4 kisela vrhnja (20%m.m.)
– 5 žlicašećera
– 4 vanilin šećera
biskvit
– 5 jaja
– 25 dk gšećera
– 1 dc lulja
– 1 dcl vruće vode
– 25 dkg brašna
– 1 vanilin šećer
– 1 prašak za pecivo
– 2 žlice kakaa
fil
– 2 pudinga od čokolade
– 1 lmlijeka
– 6 žlica šećera
preljev
– 4 kisela vrhnja (20%m.m.)
– 5 žlicašećera
– 4 vanilin šećera
Priprema
Izmutiti bijelanjke, šećer, žumanjk ei vanilin šećer…. dodati ulje i vodu, te brašno i prašak za pecivo…
Namazati tepsiju i posuti brašnom, tepsija treba biti malo dublja….. velićina tepsije otprilike 25×35…. u među vremenu skuhati puding….
Pola tIjesta istresti u tepsiju, a u drugu polovicu dodati kakao i dobro izmješati…..sada taj smeđi dio tjesta žlicom stavljati po žutom tjestu ….baš kao što je pokazano na slici….
Još vruć puding stavljati na biskvit na isti način kao i smeđi dio tjesta….. tek sada se stavlja peći….
Dok se kolač peće izmješati vrhnje, vanilin šećer i šećer…..
Odmah na vruć kolač istresi preljev i izravnaj ga po kolaču…..
Posluživanje
Kolač pusti da se ohladi te ga preko noći ostavi u frižideru….. kolač služi hladan i vjerujte nećete se pokajati ako ga napravite….. kada sam ga ja prvi puta pravila nabrzinu se pojeo a ono još zanimljivije sve je zanimalo kako je puding završio dolje….. DOBAR TEK SVIMA!!!!!!
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar