Ukoliko su vam ostale bijelanke kao kod mene,evo recepta kako hi iskoristit
Sastojci
3 kom. bjelanci
prstohvat sol
2 zlice gustina
170 gr. secera u prahu
1 paketic vanilin secer
1 zlica limuna
jos:
prehrambene boje po zelji
Priprema
1.
Belancat stavite u posudu u kojoj cete miksti.Dodajte prstohvat sol,te pocnite mutiti mikserom.
Kada tek zepjeni,dodajte secer promesan sa vanilin secerom u nekoliko navrata i muktite dok dobijete cvrst sneg.
Na kraju dodajte limun,te ponovo izmesajte.
2.
Ukoliko koristite boje u prahu,dodajte hi sad na kraju u sneg,a ako koristite tecne,onda hi dodajte pre miksanja direktno u belance.
Sad u belance dodajte prosejani gustin,te sve lepo rucno pjenacom izmesajte dok se sajedini.Nemojte raditi sa brzim pokretima,radite polako i lagano.
3.
Sneg prebacite u spric sa zvezdastim nastavkom.Pleh u koji cete peci pokrijte sa pek papirom,te istiskajte puslice.
Stavite hi peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 120 stepeni 90 minuta.Kada se budu fino osusile,one ce se lako skidati od papira.
Posluzite i uzlivajte.
4.
Prijatno!
izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar