utorak, 22. ožujka 2016.

Puslice








Ukoliko su vam ostale bijelanke kao kod mene,evo recepta kako hi iskoristit




Sastojci

3 kom. bjelanci
prstohvat sol
2 zlice gustina
170 gr. secera u prahu
1 paketic vanilin secer
1 zlica limuna
jos:
prehrambene boje po zelji

Priprema

1.


Belancat stavite u posudu u kojoj cete miksti.Dodajte prstohvat sol,te pocnite mutiti mikserom.

Kada tek zepjeni,dodajte secer promesan sa vanilin secerom u nekoliko navrata i muktite dok dobijete cvrst sneg.

Na kraju dodajte limun,te ponovo izmesajte.
2.


Ukoliko koristite boje u prahu,dodajte hi sad na kraju u sneg,a ako koristite tecne,onda hi dodajte pre miksanja direktno u belance.

Sad u belance dodajte prosejani gustin,te sve lepo rucno pjenacom izmesajte dok se sajedini.Nemojte raditi sa brzim pokretima,radite polako i lagano.
3.


Sneg prebacite u spric sa zvezdastim nastavkom.Pleh u koji cete peci pokrijte sa pek papirom,te istiskajte puslice.

Stavite hi peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 120 stepeni 90 minuta.Kada se budu fino osusile,one ce se lako skidati od papira.

Posluzite i uzlivajte.
4.


Prijatno!


izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar