ne znam postoji li netko tko ju je probao, a da se nije oduševio! Kombinacija keks podloge, lagane kremice od jogurta i šlaga te voće na kraju-odlično je.
Sastojci
200 g petit beure keksa
160 g rastopljenog margarina
1 vanilin šećer
2 velike žlice meda
1/2 l slatkog vrhnja
2 tvrda jogurta
4-5 velikih žlica šećera
malo limunovog soka (može i bez)
1 kremfix
2 vrećice želatine
voće (prema vlastitom izboru)
1 vrećica crvenog preljeva za torte
Priprema
1.
Kekse samljeti i dodati im otopljeni margarin, vanilin šećer i med. Izmiješati!
Utapkati u kalup za torte (26 cm).
Tako pripremljeni biskvit ostaviti u hladnjaku da se stisne, a za to vrijeme pripremite fil.
U dva tvrda jogurta dodati 4-5 žlica šećera, limunov sok (ako ne volite kiselkasti okus, bolje je bez), te 1 kremfix. Dobro promiješati!
Istući slatko vrhnje!
Na vatri rastopiti 2 vrećice želatine prema uputama na pakiranju.
Mlaku želatinu uliti u jogurt i u to dodati šlag.
Sve staviti na ohlađeni biskvit i hladiti par sati dok ne očvrsne.
Na kraju dodati voće (najbolje je koristiti jgode, maline i sl. – može i zamrznuto koje prethodno treba odmrznuti i dobro ocijediti).
Potom preliti s crvenim preljevom za torte koji pripremite isto tako prema uputama na pakiranju.
Ponovno vratiti u hladnjak!
2.
UŽIVAJTE!!
izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar