subota, 26. ožujka 2016.

Voćni ražnjići s umakom od čokolade


Voćni ražnjići s umakom od čokolade/slika/2027/

Ove neobične ražnjiće, elegantne i luckaste, možete prirediti i igrajući se. S veselim društvom ili pak s djecom – kako vam drago


Sastojci

  • 1 limenka Kompota ananas light Podravka
  • 1 grozd grožđa
  • kivija
  • 150 g jagoda

  • Za umak:
  • 100 g čokolade
  • 80-100 g maslaca
  • 4 žlice vode
  • Vanilin šećer Dolcela
  • Priprema

    1. 1.
      Vodu, vanilin šećer i čokoladu otopite u posudi na pari pazeći da ne zakipi. U vruću smjesu postupno umiješajte maslac narezan na listiće i izmiješajte dok ne dobijete glatku masu.
    2. 2.
      Grožđe i jagode operite. Razdvojite bobice grožđa, a jagode prerežite napola. Kivije ogulite i narežite na kockice, kao i ananas.

    Posluživanje

    Voće naizmjenično nabodite na drvene štapiće, složite na tanjure i uranjajte u topli umak od čokolade.

    Savjet

    Za voćne ražnjiće možete upotrijebiti i drugo voće, kao što su marelice, breskve, višnje ili naranče.
  • izvor:http://www.coolinarika.com/


Nema komentara:

Objavi komentar