Sastojci
- Donji sloj
- 250g cokolade za kuvanje
- 400 g kondenzovanog mleka(14 oz)
- 1/2 solje usitnjenog kikirikija-neslanog
- 3 kasike mlevenog keksa
- Gornji sloj
- 250 g bele cokolade za kuvanje
- 3 kasike pune kikiriki maslaca
Priprema
- 1.Izlomite cokoladu za kuvanje ,prelijte kondenzovanim mlekom i topite u mikrotalasnoj 2 min(posle 1 min. obavezno promesajte)Dobro mpromesajte da se cokolada potpuno otopi.Umesajte kikiriki,mleveni keks i masu ulijte u cetvrtasti kalup oblozen alum. folijom(velicina 8-8inch--20 cm)
- 2.Isitnite belu cokoladu za kuvanje i otopite je u mikrotalasnoj da bude skoro skroz istopljena 1-1 1/2 min ,promesajte posle prvog minuta.Zatim dodajte kikiriki puter i dobro izmesajte da se cokolada skroz otopi i pomesa sa kikiriki puterom.
- 3.Priliti preko cokoladne mase.Ostviti da se ohladi i dobro stegne najmanje 2 sata u frizideru.
Posluživanje
Seci na stanglice ili kockice.Ispadne nesto izmedju 20-25 komada u zavisnosti od velicine.Prijatno !- 1.
- izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar