subota, 19. ožujka 2016.

Layered Chocolate-Peanut Butter Fudge


Layered Chocolate-Peanut Butter Fudge/slika/2383955/

Sastojci

  • Donji sloj
  • 250g cokolade za kuvanje
  • 400 g kondenzovanog mleka(14 oz)
  • 1/2 solje usitnjenog kikirikija-neslanog
  • 3 kasike mlevenog keksa

  • Gornji sloj
  • 250 g bele cokolade za kuvanje
  • 3 kasike pune kikiriki maslaca
  • Priprema

    1. 1.
      Izlomite cokoladu za kuvanje ,prelijte kondenzovanim mlekom i topite u mikrotalasnoj 2 min(posle 1 min. obavezno promesajte)Dobro mpromesajte da se cokolada potpuno otopi.Umesajte kikiriki,mleveni keks i masu ulijte u cetvrtasti kalup oblozen alum. folijom(velicina 8-8inch--20 cm)
    2. 2.
      Isitnite belu cokoladu za kuvanje i otopite je u mikrotalasnoj  da bude skoro skroz istopljena 1-1 1/2 min ,promesajte posle prvog minuta.Zatim dodajte kikiriki puter i dobro izmesajte da se cokolada skroz otopi i pomesa sa kikiriki puterom.
    3. 3.
      Priliti preko cokoladne mase.Ostviti da se ohladi i dobro stegne najmanje 2 sata u frizideru.

    Posluživanje

    Seci na stanglice ili kockice.Ispadne nesto izmedju 20-25 komada u zavisnosti od velicine.Prijatno !
  • izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar