Recept iz knjige ‘Torte bez pečenja’ pod nazivom ‘Kardinal torta’. Meni bolje ovako, jer sam malo još neke stvari promijenila
Sastojci
- Biskvit
- 150g piškota
- 100g maslaca
- Nadjev
- 1 tegla kompota od višanja
- 1,5 dcl soka od višanja
- 2 velike žlice likera od višnje
- 2 velike žlice gustina
- 50g šećera
- Krema
- 4 listića želatine
- 0,5 dcl mlijeka
- 200g sirnog namaza
- 100g šećera
- 2 dcl vrhnja za šlag
- Glazura
- 1 crveni preljev za torte
- 1 dcl soka od višanja
- 2 velike žlice likera od višnje
- 2 velike žlice šećera
- Ukrašavanje
- 1 paketić kandiranih višanja
- 2 dcl vrhnja za šlag
- 1 šlagfix
Priprema
- 1.Biskvit
- 2.Piškote izmrviti uz pomoć valjka za tijesto. Maslac otopiti. Pomiješati ih i tom smjesom obložiti dno kalupa za torte promjera 26 cm.
- 3.Nadjev
Višnje ocijediti. 1, 5 dcl soka, sa likerom od višnje zakuhati, dodati gustin, te šećer. Kad zakuha, kuhati na laganoj vatri 5 minuta pa dodati višnje. Vrući nadjev preliti preko biskvita i sve staviti da se hladi. - 4.Krema
Želatinu namočiti, pa rastopiti u malo mlijeka na pari. Sirni namaz, šećer, ostatak mlijeka izmiksati. Dodati želatinu i još malo izmiksati. Istući vrhnje za šlag pa ga lagano umiješati u smjesu.
Kremu premazati preko nadjeva i ostaviti par sati u frižideru. - 5.Glazura
Pripremiti preljev prema uputama na pakiranju – koristeći sok od višnje i višnjevaču. Ostaviti da se malo ohladi pa ga preliti preko kreme (ja sam prelila prevruć preljev preko kreme pa mi je zato glazura ovak šarena).
Ostaviti da se stisne u frižideru. - 6.Ukrašavanje
Istući vrhnje za šlag i ukrasiti po želji sa višnjama. - 7.Dobar tek!
- izvor:http://www.coolinarika.com/
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar