subota, 19. ožujka 2016.

Torta od sira i višanja


Torta od sira i višanja/slika/214103/

Recept iz knjige ‘Torte bez pečenja’ pod nazivom ‘Kardinal torta’. Meni bolje ovako, jer sam malo još neke stvari promijenila


Sastojci

 
  • Biskvit
  • 150g piškota
  • 100g maslaca

  • Nadjev
  • 1 tegla kompota od višanja
  • 1,5 dcl soka od višanja
  • 2 velike žlice likera od višnje
  • 2 velike žlice gustina
  • 50g šećera

  • Krema
  • listića želatine
  • 0,5 dcl mlijeka
  • 200g sirnog namaza
  • 100g šećera
  • 2 dcl vrhnja za šlag

  • Glazura
  • crveni preljev za torte
  • 1 dcl soka od višanja
  • 2 velike žlice likera od višnje
  • 2 velike žlice šećera

  • Ukrašavanje
  • 1 paketić kandiranih višanja
  • 2 dcl vrhnja za šlag
  • šlagfix
  • Priprema

    1. 1.
      Biskvit
    2. 2.
      Piškote izmrviti uz pomoć valjka za tijesto. Maslac otopiti. Pomiješati ih i tom smjesom obložiti dno kalupa za torte promjera 26 cm.
    3. 3.
      Nadjev
      Višnje ocijediti. 1, 5 dcl soka, sa likerom od višnje zakuhati, dodati gustin, te šećer. Kad zakuha, kuhati na laganoj vatri 5 minuta pa dodati višnje. Vrući nadjev preliti preko biskvita i sve staviti da se hladi.
    4. 4.
      Krema
      Želatinu namočiti, pa rastopiti u malo mlijeka na pari. Sirni namaz, šećer, ostatak mlijeka izmiksati. Dodati želatinu i još malo izmiksati. Istući vrhnje za šlag pa ga lagano umiješati u smjesu.
      Kremu premazati preko nadjeva i ostaviti par sati u frižideru.
    5. 5.
      Glazura
      Pripremiti preljev prema uputama na pakiranju – koristeći sok od višnje i višnjevaču. Ostaviti da se malo ohladi pa ga preliti preko kreme (ja sam prelila prevruć preljev preko kreme pa mi je zato glazura ovak šarena).
      Ostaviti da se stisne u frižideru.
    6. 6.
      Ukrašavanje
      Istući vrhnje za šlag i ukrasiti po želji sa višnjama.
    7. 7.
      Dobar tek!
    8. izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar