ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

Torta "gnjezdo"


 2
POGLEDAJ SVE FOTKE
/slika/2428383/
Torta od sira i jagoda koju često radim u sezoni jagoda  za ovu priliku  u  novom ruhu

Sastojci

  • Biskvit
  • jaja
  • 125g šećera
  • 125g pšeničnog glatkog brašna Podravka
  • 100ml mlijeka
  • 100ml ulja
  • Limun šećera Dolcela šećera
  • prašak za pecivo Dolcela

  • Krema
  • 500g sira(skute)
  • 600ml tučenog slatkog vrhnja
  • 125g šećera u prahu
  • Limun šećera Dolcela
  • sok od limuna
  • 500g jagode
  • Instant želatina Dolcela

  • Dodaci za ukrašavanje
  • malo mljevenih McVities Digestive keksa
  • vrećica gumeni bomboni špageti (zeleni )
  • mini čokoladna jaja
  • ušećerene ljubičice
  • jagode
  • Priprema

    1. 1.
      Bjelanjak istući sa malo soli.
      Žumanjak šećer i  limun šećere miksati.
      Dodati mlijeko i ulje te pomalo brašno prethodno prosijano s pecilnim praškom.
      Na kraju lagano umješati bjelanjac.
      Peći u kalupu za torte  u zagrijanoj pećnici 180 C ,20 tak minuta.
      Provjeriti čačkalicom je li pečeno.
    2. 2.
      Pečen biskvit ohladiti pa  prerezati da se dobiju dvije kore.
    3. 3.
      Prvu koru posložiti na tacnu za posluživanje  pa uokolo  rasporediti gumene špagete.

    4. 4.
      Miksati skutu sa šećerom  u prahu , limun šećerom i sokom limuna.
      Vrhnje miksati odvojeno.
      Sjediniti ove dvije smjese.
      Umješati instant želatinu pa sve sjediniti.
    5. 5.
      Premazati koru  filom pa posuti  narezanim jagodama.

    6. 6.
      Poklopiti drugom korom.
      Ostatak file razmazati po vrhu i uokolo.
      Od  malo  file napraviti formu "gnjezda".
      Ukrasiti gumenim špagetima i kandiranim ljubičicama.
    7. 7.
      "Gnjezdo"pažljivo posipati mljevenim keksima.
      Izrezati  jagode i ukrasiti obrub torte.
      Neka se torta hladi u hladnjaku   nekoliko sati .
    8. 8.
      Prije služenja torte u  "gnjezdo"smjestiti šarena čokoladna jaja.
    9. izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar