2
POGLEDAJ SVE FOTKE
/slika/2428383/
Torta od sira i jagoda koju često radim u sezoni jagoda za ovu priliku u novom ruhu
Sastojci
- Biskvit
- 3 jaja
- 125g šećera
- 125g pšeničnog glatkog brašna Podravka
- 100ml mlijeka
- 100ml ulja
- 2 Limun šećera Dolcela šećera
- 1 prašak za pecivo Dolcela
- Krema
- 500g sira(skute)
- 600ml tučenog slatkog vrhnja
- 125g šećera u prahu
- 2 Limun šećera Dolcela
- sok od limuna
- 500g jagode
- 1 Instant želatina Dolcela
- Dodaci za ukrašavanje
- malo mljevenih McVities Digestive keksa
- 1 vrećica gumeni bomboni špageti (zeleni )
- mini čokoladna jaja
- ušećerene ljubičice
- jagode
Priprema
- 1.Bjelanjak istući sa malo soli.Žumanjak šećer i limun šećere miksati.Dodati mlijeko i ulje te pomalo brašno prethodno prosijano s pecilnim praškom.Na kraju lagano umješati bjelanjac.Peći u kalupu za torte u zagrijanoj pećnici 180 C ,20 tak minuta.Provjeriti čačkalicom je li pečeno.
- 2.Pečen biskvit ohladiti pa prerezati da se dobiju dvije kore.
- 3.Prvu koru posložiti na tacnu za posluživanje pa uokolo rasporediti gumene špagete.
- 4.Miksati skutu sa šećerom u prahu , limun šećerom i sokom limuna.Vrhnje miksati odvojeno.Sjediniti ove dvije smjese.Umješati instant želatinu pa sve sjediniti.
- 5.Premazati koru filom pa posuti narezanim jagodama.
- 6.Poklopiti drugom korom.Ostatak file razmazati po vrhu i uokolo.Od malo file napraviti formu "gnjezda".Ukrasiti gumenim špagetima i kandiranim ljubičicama.
- 7."Gnjezdo"pažljivo posipati mljevenim keksima.Izrezati jagode i ukrasiti obrub torte.Neka se torta hladi u hladnjaku nekoliko sati .
- 8.Prije služenja torte u "gnjezdo"smjestiti šarena čokoladna jaja.
- izvor:http://www.coolinarika.com/
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar