Sastojci:
Kore
-2X
-3 bjelanjka/snijeg
-4 velike žlice šećera
-3 žumanjka
-3 velike žlice oštrog brašna
-2 velike žlice ulja
-vanilin šećer
-pola paketića praška za pecivo
-2 velike žlice čokolade u prahu
Krema
-1/2 litre mlijeka
-2 žumanjka
-20 dag šećera
-5 velikih žlica oštrog brašna
-štepić vanilije ili 2 vanilin šećera
-20 dag margarina za kreme
-3 dcl slatkog vrhnja
-po želji ruma
Ganache
-1 dcl slatkog vrhnja
-10 dag mliječne čokolade
-1 žličica nescafe
Šlag
-2,5 dcl hladnog mlijeka
-2 vrećice šlag pjene
Priprema:
Od navedenih sastojaka ispeči dvije kore.
Mjere su za jednu koru, pa treba masu duplicirat.
Kremu skuhati po principu pudinga:od cijele količine oduzeti 1 dcl mlijeka i zamutiti zajedno sa njim žumanjce,šećer, brašno .
Ostalu količinu mlijeka stavite da zakipi zajedno sa srži vanilije, ukuhajte zamučene sastojke sa brašnom i kuhajte dok se krema ne počne odvajati od posude.
U ohlađenu kremu dodajte margarin i dobro izmiješajte.
Slatko vrhnje umutite u šlag i dodajte kremi.
Za ganach zakuhajte slatko vrhnje i u vruće dodajte izlomljenu čokoladu.
Dobro izmiješajte.
Šlag pjenu umutite po uputstvu na vrećici.
Redoslijed slaganja:
1.kora-pola kreme-2.kora-krema-ganach-šlag pjena
Izvor: coolinarika.com
Kore
-2X
-3 bjelanjka/snijeg
-4 velike žlice šećera
-3 žumanjka
-3 velike žlice oštrog brašna
-2 velike žlice ulja
-vanilin šećer
-pola paketića praška za pecivo
-2 velike žlice čokolade u prahu
Krema
-1/2 litre mlijeka
-2 žumanjka
-20 dag šećera
-5 velikih žlica oštrog brašna
-štepić vanilije ili 2 vanilin šećera
-20 dag margarina za kreme
-3 dcl slatkog vrhnja
-po želji ruma
Ganache
-1 dcl slatkog vrhnja
-10 dag mliječne čokolade
-1 žličica nescafe
Šlag
-2,5 dcl hladnog mlijeka
-2 vrećice šlag pjene
Priprema:
Od navedenih sastojaka ispeči dvije kore.
Mjere su za jednu koru, pa treba masu duplicirat.
Kremu skuhati po principu pudinga:od cijele količine oduzeti 1 dcl mlijeka i zamutiti zajedno sa njim žumanjce,šećer, brašno .
Ostalu količinu mlijeka stavite da zakipi zajedno sa srži vanilije, ukuhajte zamučene sastojke sa brašnom i kuhajte dok se krema ne počne odvajati od posude.
U ohlađenu kremu dodajte margarin i dobro izmiješajte.
Slatko vrhnje umutite u šlag i dodajte kremi.
Za ganach zakuhajte slatko vrhnje i u vruće dodajte izlomljenu čokoladu.
Dobro izmiješajte.
Šlag pjenu umutite po uputstvu na vrećici.
Redoslijed slaganja:
1.kora-pola kreme-2.kora-krema-ganach-šlag pjena
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar