Suho meso daje poseban miris i okus. Umjesto paprike možete staviti neko drugo povrće.
Sastojci
– 1 kg pilećih prsa
– 6 paprika roga
– 1 šolja brašna
– 250 gr suhog mesa
– 150 gr travničkog sira ili feta sira
– 100 ml bijelog vina
– so, biber
– 1 kg pilećih prsa
– 6 paprika roga
– 1 šolja brašna
– 250 gr suhog mesa
– 150 gr travničkog sira ili feta sira
– 100 ml bijelog vina
– so, biber
Način pripreme
Piletinu izrežite i istucite tanko da dobijete što veću površinu.
Paprike ispecite, ogulite i očistite.
Stavite na pileća prsa pa poredajte suho meso i feta sir.
Meso zamotajte i svežite kuhinjskim koncem ili učvrstite čačkalicama.
Uvaljajte piletinu u brašno i pržite u tavi na ulju dok ne porumeni.
Prelijte vinom i nastavite krčkati dok piletina ne bude gotova.
Izvor: domacica.com
Nema komentara:
Objavi komentar