subota, 19. ožujka 2016.

Karamelita


/slika/2426313/

Prelepa kombinacije karamele i cokolade



Sastojci

  
  • Kore
  • jajeta
  • belanceta
  • 50g secera
  • 4kasike mlevenog keksa
  • kasika ulja
  • 100g brasna
  • prasak za pecivo
  • Natapanje kora
  • narandze(sok)
  • Karamel fil
  • 1kesica pudinga od karamele
  • 400ml mleka
  • 100g maslaca
  • 5kasika secera
  • Cokoladni fil
  • zumanceta
  • 50g secera
  • 200g crne cokolade
  • 150ml mleka
  • 150g maslaca
  • Priprema

    1. 1.
      Kore: Umutimo belaca. Onda dodamo jedno po jedno zumanca. Dodamo secer i umutimo. Prosejemo brasno i prasak za pecivo i dodamo keks i ulje. Dobro umutimo. Pleh oblozimo pek papirom pa ispecemo 5 kora. Ne peku se dugo posto su tanke. Kada porumene gore gotove su. Peku se na 200stepeni.Iscedimo sok od pomorandzi pa kasicicom prelijemo ohladjene kore.
    2. 2.
      Cokoladni fil: umutimo zumanca sa mlekom i secerom i stavimo na ringlu da se skuvaju zumanca. Onda dodamo izlomljenu cokoladu i mesamo dok se masa ne ujednaci i cokolada lepo ne otopi. Ostavimo da se ohladi. Pa dodamo iseckani margarin sobne temperature i lepo umutimo
    3. 3.
      Karamel fil: umutimo puding u 100ml mleka. Ostatak mleka stavimo sa secerom da se ugreje. Onda ukuvamo gust puding. Ostavimo da se ohladi. Kada se ohladi dodamo iseckani margarin i lepo umutimo.
    4. 4.
      Filovanje: Stavimo koru,pa karamel fil pa cokoladni fil. Ponavljamo postupak ali zavrsimo sa korom. Premazemo celu tortu cokoladnim filom pa ostavimo da se ohladi u frizideru. Onda umutimo slag i slag krem pa ukrasimo po zelji. 
    5. izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar