Prelepa kombinacije karamele i cokolade
Sastojci
- Kore
- 2 jajeta
- 3 belanceta
- 50g secera
- 4kasike mlevenog keksa
- kasika ulja
- 100g brasna
- 1 prasak za pecivo
- Natapanje kora
- 2 narandze(sok)
- Karamel fil
- 1kesica pudinga od karamele
- 400ml mleka
- 100g maslaca
- 5kasika secera
- Cokoladni fil
- 3 zumanceta
- 50g secera
- 200g crne cokolade
- 150ml mleka
- 150g maslaca
Priprema
- 1.Kore: Umutimo belaca. Onda dodamo jedno po jedno zumanca. Dodamo secer i umutimo. Prosejemo brasno i prasak za pecivo i dodamo keks i ulje. Dobro umutimo. Pleh oblozimo pek papirom pa ispecemo 5 kora. Ne peku se dugo posto su tanke. Kada porumene gore gotove su. Peku se na 200stepeni.Iscedimo sok od pomorandzi pa kasicicom prelijemo ohladjene kore.
- 2.Cokoladni fil: umutimo zumanca sa mlekom i secerom i stavimo na ringlu da se skuvaju zumanca. Onda dodamo izlomljenu cokoladu i mesamo dok se masa ne ujednaci i cokolada lepo ne otopi. Ostavimo da se ohladi. Pa dodamo iseckani margarin sobne temperature i lepo umutimo
- 3.Karamel fil: umutimo puding u 100ml mleka. Ostatak mleka stavimo sa secerom da se ugreje. Onda ukuvamo gust puding. Ostavimo da se ohladi. Kada se ohladi dodamo iseckani margarin i lepo umutimo.
- 4.Filovanje: Stavimo koru,pa karamel fil pa cokoladni fil. Ponavljamo postupak ali zavrsimo sa korom. Premazemo celu tortu cokoladnim filom pa ostavimo da se ohladi u frizideru. Onda umutimo slag i slag krem pa ukrasimo po zelji.
- izvor:http://www.coolinarika.com/
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar