utorak, 28. ožujka 2017.

SUSKAVA TORTA

Laka za napraviti a nista lakse za pojesti.

SASTOJCI
• 10 bjelanaca
• 400 g secera
• 2 kasike jabukovog sirceta

FIL
• 10 zumanjaca
• 5 kasika gustina





• 200 g secera u prahu
• 1/2 l mlijeka
• 200 g oraha
• 3 vanilin secera
• 100 g mljevene plazme
• 1 margarin- puter

PRIPREMA
Koru peci dva sata bez otvaranja pecnice na 150 C u velikom plehu od sporeta.

Orahe pofuriti u mlijeku vrelom i dodati vanilin secer.

Mlijeko provreti i u njega dodati umucena zumanjca sa gustinom i secerom u prahu.

u prohladjeno dodati orahe,



plazmu i puter (margarin)

koru presjeci po duzoj strani i filovati.
Kora- fil- kora- fil- slag
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar