petak, 31. ožujka 2017.

Špikovani biftek

Sastojci
1 biftek (oko 1 kg)
50 g Pancete Podravka
100 g mrkve
3 žlice ulja
1/2 žličice Češnjaka granule Podravka
100 g luk
1 žlica Vegete
2 žlice octa
sol
Crni papar mljeveni Podravka






Priprema
1.
Meso očistite od žilica i suvišne masnoće.
2.
Pancetu narežite na tanke, male komadiće prikladne za špikovanje.
3.
Mrkvu narežite na tanke ploške.
4.
Na mesu napravite male ureze koje potom naizmjenično punite mrkvom i pancetom.
5.
Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Podlijte s oko 100 ml vode, dodajte češnjak, luk narezan na četvrtine, Vegetu, ocat, sol i papar.
6.
Pirjajte na laganoj vatri u pokrivenoj posudi oko 1 sat. Meso povremeno okrenite i podlijte vodom po potrebi.
7.
Meso ohladite i narežite na tanke ploške.
Posluživanje
Poslužite s kuhanim povrćem.
Savjet
Ovo tipično meksičko jelo možete poslužiti u svečanim prilikama kao hladno predjelo.  


www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar