petak, 31. ožujka 2017.

Pekmezne hurmašice

Tradicionalno-starinsko. Poznate još i kao razvaruše! Omiljene hurmašice, pekmez od jabuka i orasi - ništa ljepše.

Sastojci

Tijesto
frtalj(250ml) pekmez
frtalj(250ml) mlijeko
frtalj(250ml) ulje
frtalj(250g) brašno



1 prašak za pecivo
frtalj(250g) mjevenih oraha
1 vanilin šećer

Agda
500 g šećera
500 ml vode
1 kašika pekmeza





Priprema
1.
U šerpu staviti pekmez, ulje i mlijeko i prokuhati.
2.
Dodavati brašno i miješati.
3.
Skinuti sa vatre i dodati prašak za pecivo i dobro promiješati.
4.
Dodati vanilin šećer i mjevene orahe i promiješati.
5.
Dok je tijesto još toplo oblikovati i redati u tepsiju.
6.
Staviti tepsiju u rernu i peći na srednjoj vatri tek da se zapeku.
7.
Dok su još



tople zaliti ih već pripremljenom agdom.
8.
Agda: ukuhati vodu i šećer i pred kraj dodati pekmez.

Posluživanje
Po želji posuti mjevenim orasima.
Probajte pojesti samo jednu…
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar