utorak, 28. ožujka 2017.

KOLAČ SA KEKSOM I JABUKAMA

Jako lagano i osvjezavajuce.

SASTOJCI
• 2 kutije petit keksa






Za kremu
• 2 kg jabuka
• 200 gr secera
• malo cimeta ( po zelji )



• 2 pudinga od vanilije
• slag krema od vanilije

PRIPREMA
Jabuke oguliti i narendati, te staviti u pogodnu serpu za kuhanje. Dodati secer, cimet i 2 solje vode, te staviti na kuhati.

Jabuke je potrebno spinovati tj. kuhati dok nedobiju izgled pekmeza ( otprilike 30- 40 min).

Puding rastopiti sa pola case hladne vode. Dodati gotovoj smjesi od jabuka, te sve skupa kuhati dodatnih 5 min. Potom kremu staviti da se ohladi.

Slagati red petit keksa ( 5 x 4 ) pa premazati kremom, postupak ponavljati dok ima kreme, zavrsiti sa keksom,



te cijeli kolac premazati slag kremom od vanilije koju ste prethodno pripremili po uputstvu sa vrecice.

Kolac staviti u hladnjak na nekoliko sati dok keks ne otpusti..
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar