petak, 31. ožujka 2017.

TOBLERONA

Nešto brzo i jako ukusno!

Sastojci
· 150 gr margarina ili maslaca 
· 200 gr čokolade
· 2 kašike meda 
· 200 gr šećera
· 1 dl koka kole 





· 75 gr krupno mlevenih lešnika
· 75 gr krupno mlevenih badema
· 200 gr mlevenog keksa 

Glazura: 
100 gr čokolade
3 kašike ulja

Priprema
Lagano zagrevati margarin, čokoladu, šećer, med i koka kolu, lagano mešajući dok se svi sastojci ne sjedine i istope.
U masu dodati lešnike, badem i keks. Dobijenu masu razliti u trouglasti pleh u koji ste prethodno stavili celofan, kako bi se kolač lakše izvadio iz kalupa.
Kalup stavite u frižider ili zamrzivač da se masa što pre stegne. Izvadite kolač iz kalupa i preko stavite glazuru 



od čokolade. Kada se glazura stegne kolač secite na tanke šnitice.
Od dobijene mase dobićete dva pleha ovog kolača. Moj pleh je dužine 35 cm.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar